Justícia Global i Drets Civils

l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts actualitza i assumeix els canvis que s’estan produint al voltant de la transformació del món de la Cooperació i les Polítiques Migratòries, tot transformant l’antic Departament de Solidaritat, Cooperació, Solidaritat, Polítiques Migratòries i Afers Religiosos, en Departament de Justícia Global i Drets Civils. Aquest Departament és el referent per totes aquelles entitats de Sant Vicenç dels Horts que treballen en l’àmbit de la Cooperació Internacional, la Interculturalitat, les polítiques migratòries, els Drets Civils i el diàleg interreligiós, aplegades al voltant de la Taula de la Solidaritat.

En aquest aspecte, el Departament Municipal de Justícia Global i Drets Civils, és l’àmbit de referència a través de la Taula de la Solidaritat (diàleg, reflexió i concertació) amb les ONGD vicentines d’aquest sector, i desenvolupa les següents accions:

  • L 1. Projectes en l’àmbit de la Cooperació Internacional (projectes de cooperació fora de l’Estat Espanyol, amb una contrapart fiable identificada i compromesa amb la Cultura de la Pau, llurs objectius siguin el desenvolupament i l’autonomia de les persones i el territori objecte del projecte).
  • L 2. Projectes en l’àmbit de la Justícia Global i la Interculturalitat (projectes solidaris sòcio-educatius en el territori de Sant Vicenç dels Horts, llur objectius tinguin a veure amb la Interculturalitat, la Diversitat social i cultural, els Drets Humans, la Cultura de la Pau, l’apoderament de col·lectius vulnerables, els Drets Civils i la Ciutadania Plena.
  • L 3. Projectes en l’àmbit de l’Educació per una Ciutadania Global i els ODS. (Accions formatives, tallers, cursos, conferències, seminaris, xerrades, i formats similars, que contribueixin a la difusió del concepte de Ciutadania Global equivalent a “un sol planeta, una sola raça”; de l’aterrament dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) a Sant Vicenç dels Horts, i d’aquelles activitats lúdico-artistiques que ajudin a transmetre a través de l’educació, el missatge de la tolerància i la interculturalitat.
  • L 4. Projectes d’Acollida, Promoció, i Dinamització de col·lectius i/o persones migrades a Sant Vicenç dels Horts. Son projectes específics adreçats a aquests col·lectius. Poden ser projectes formatius, informatius, promoció de l’autonomia, integració, assessorament, i acompanyament de les persones migrades en el seu itinerari cap a la inserció dins la societat d’acollida.
  • L 5. Promoció i defensa del diàleg interreligiós des de el Laïcisme Institucional.

 

Ens trobareu a:
L’Edifici de La Foneria
c. Claverol 6-8
08620 Sant Vicenç del Horts

Podeu contactar:
Telèfon: 93 602.92.00 | 678.882.982

Presencialment amb cita prèvia:
Matins: de dilluns a divendres de 9.00 a 14:00 h.
Horari d’estiu (Des del 1 de juliol al 15 de setembre): de Dilluns a Divendres de 9.30 a 13.30h.