Sant Vicenç dels Horts manté l’alerta del pla d’emergències per alt risc d’incendi forestal i desactiva la prealerta per onada de calor

  • El consistori fa una crida a mantenir la prudència que hi ha hagut des que va començar l’onada de calor.

L’Ajuntament ha desactivat la prealerta del pla d’emergències municipal per altes temperatures, ja que l’onada de calor està en retirada, però el risc d’incendi a tot el Baix Llobregat encara és alt, amb el Pla Alfa per perill d’incendi forestal en nivell 2 a Sant Vicenç dels Horts i bona part de Catalunya. Per això, el consistori manté activada l’alerta del pla d’emergències municipal per risc d’incendi i fa una crida a la ciutadania per mantenir la màxima prudència.

Davant d’aquesta situació, el Comitè Municipal d’Emergència ha acordat aquest matí mantenir tancades les barbacoes del Parc del Pi Gros, com a mínim fins al 17 d’agost inclòs. També continuaran tancats els camins forestals que representin major risc. Per contra, es reobren els camins agrícoles, on l’ús de la maquinària ha estat restringit en els últims dies, mentre Sant Vicenç dels Horts ha estat en nivell 3 del Pla Alfa.

 

Piscina gratuïta per a persones vulnerables

Des de divendres passat, la Piscina Municipal de Sant Antoni – La Blava ha obert les portes de manera gratuïta a les persones que viuen a Sant Vicenç dels Horts i que formen part d’algun dels següents col·lectius vulnerables a causa de les altes temperatures:

  • Majors de 75 anys
  • Embarassades
  • Persones amb malalties cardiovasculars respiratòries

Aquesta gratuïtat es manté fins dimarts, 17 d’agost, inclòs. La Blava obre tots els dies de la setmana, d’11 a 20 h, i la línia SV3 del SantviBus hi té parada a la porta.

Posted in Salut i seguretat