Sant Vicenç dels Horts és un dels cinc municipis que formarà part del programa Orienta, per fomentar que el jovent trobi feina

  • Es contractaran tres persones que assessoraran prop de 100 joves per accedir al món laboral
  • El servei, que s’oferirà a partir de la tardor a La Capella, és conjunt entre l’Ajuntament, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Consell Comarcal

Pas endavant per fomentar l’ocupació juvenil. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts formarà part del programa Orienta, per enfortir els serveis d’orientació, assessorament i acompanyament laborals. Es contractaran tres persones que s’ubicaran a l’Espai Jove la Capella (carrer d’Albacete 1-9) i, des d’allà, atendran al jovent que es trobi en procés de recerca de feina. El programa Orienta està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Gràcies a la bona gestió que es fa des de l’Ajuntament, Sant Vicenç dels Horts és un dels cinc municipis del Baix Llobregat que accedirà al projecte, conjuntament amb Esparreguera, Esplugues, Sant Andreu de la Barca, i Vallirana.

La previsió és que a partir de la tardor comencin a treballar les tres persones a La Capella: una farà tasques d’orientació, una altra farà de prospectora laboral i coordinadora, i una darrera farà tasques administratives. L’objectiu és atendre, durant un any, prop d’un centenar de joves tant de Sant Vicenç dels Horts com de les poblacions veïnes més petites, i aconseguir oportunitats laborals per a tots ells i elles. El SOC serà l’encarregat d’enviar els currículums del jovent al Servei Local d’Ocupació, que és qui gestionarà les sessions individuals i de grup conjuntament amb La Capella.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, ha insistit en “la importància d’un treball integral per potenciar l’ocupació al municipi”, tot recordant altres projectes en marxa com el “Treballa’t”, coordinat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona “amb què s’orienta a centenars de vicentins vicentines per trobar feina i que té alts índexs d’inserció laboral”.

La regidora de Joventut i Infància, Patricia Higueras, ha destacat “la gran oportunitat que s’obre per al jovent vicentí, a qui acompanyarem de manera personalitzada perquè trobi feina”. I ha afegit: “Des de l’Ajuntament treballem coordinadament amb totes les administracions per aconseguir recursos i posar-los al servei del jovent, per a la seva emancipació i pel seu creixement personal. Amb aquest projecte, l’Espai Jove la Capella esdevindrà encara més una referència per a la joventut”. Està previst que es facin serveis d’orientació i assessorament individuals i de grup, i s’incidirà en  les característiques particulars d’un col·lectiu que sovint encara no ha accedit al món laboral.

 

Posted in Joventut i infància, Ocupació i empresa