Sant Vicenç dels Horts comptarà amb una Oficina Local d’Habitatge directament integrada a la xarxa de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

  • Al Ple municipal es debatrà també el conveni de col·laboració amb diversos agents per posar en marxa el projecte d’Espai Test Agrari
  • La sessió començarà a les 19 h i serà presencial; es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç, per l’ACA Sant Vicenç TV i el web de videoactes de l’Ajuntament

El Ple municipal ordinari del mes de juny debatrà acceptar l’encomanda de gestió efectuada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya perquè la ciutat compti amb una Oficina Local d’Habitatge pròpia. Fins ara, l’oficina d’habitatge de Sant Vicenç dels Horts estava integrada dins de la de Molins de Rei. Un cop s’aprovi el punt al Ple d’avui, l’actual servei municipal situat a la Foneria passarà a formar part directament de la xarxa de la Generalitat de Catalunya, per compartir els recursos i la gestió de serveis en matèria d’habitatge que es promouen. Així doncs, l’Ajuntament disposarà d’una oficina pròpia que aproximarà al territori els serveis i competències d’Habitatge, que són de la Generalitat.

Aquest serà un dels punts principals de debat, però n’hi ha d’altres que ara repassem.

Espai Test Agrari

Per altra banda, també es debatrà el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, Consell Comarcal, Unió de Pagesos, Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya per al desenvolupament i governança, per posar en marxa el projecte Espai Test Agrari. Aquesta iniciativa promou que les persones que es vulguin dedicar a l’agricultura (nova pagesia) puguin implementar nous projectes en terres del municipi, i dinamitzar el sector.

Millora dels espais del Parc Agrari

En aquest mateix sentit, també es debatrà l’aprovació de l’addenda del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, relatiu al Pla de Treball 2021. Enguany, les actuacions del Pla de treball se centren principalment en l’arranjament, desbrossada, manteniment i senyalització dels camins agrícoles de tot l’àmbit del Parc. Trobareu més informació aquí .

Declaració Institucional per al dia mundial de les persones refugiades

El Ple s’iniciarà amb la lectura d’una declaració institucional promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb motiu del dia mundial de les persones refugiades. El text advoca per “reforçar la sensibilització a Catalunya mitjançant la campanya #DefensaLaCooperació que ha endegat enguany el Fons Català per visibilitzar la tasca del municipalisme solidari amb el dret al refugi i garantir que els pressupostos municipals mantinguin i reforcin el seu compromís solidari amb la cooperació al desenvolupament”.

La sessió serà avui dijous, començarà a les 19 h i tornarà a ser presencial, però per motius de seguretat sanitària només hi podran accedir els regidors i regidores, que hauran de mantenir les distàncies i portar mascareta. Es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç , per l’ACA Sant Vicenç TV (canal 21) i el web de videoactes de l’Ajuntament . Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia .

Audiència Pública, l’1 de juliol

Les audiències públiques tornen a ser presencials des del passat mes de maig, i se celebren a l’auditori del Molí dels Frares. La propera sessió serà dijous 1 de juliol, a les 18 h, i els veïns i veïnes que vulguin participar han d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts.

Totes les persones que no participin en l’audiència de forma directa, però vulguin seguir la sessió, poden fer-ho a través de Ràdio Sant Vicenç.

Posted in Ple municipal