La Taula d’Igualtat convocarà una concentració cada primer dimecres de mes en homenatge a les dones assassinades per violència masclista

Les entitats i els partits polítics que formen part de la Taula d’Igualtat van acordar ahir que es convocarà una concentració estable, de caràcter mensual, per homenatjar les dones assassinades víctimes de violència masclista. Així, es convida a tota la ciutadania a manifestar-se cada primer dimecres de mes. De moment, les convocatòries seran a les 20 h i a la plaça de Narcís Lunes, però en les properes setmanes es decidirà un nou emplaçament, que estaria dedicat específicament a recordar les víctimes d’aquesta xacra, amb una placa o monument.

La regidora de Feminisme i LGTBI+, Patrícia Higueras , ha insistit en la importància de continuar condemnant “enèrgicament i des de totes les esferes de la societat” tota violència masclista. “ És inadmissible aquest allau de feminicidis; cada assassinada és un crit de socors de tantes i tantes dones i noies que pateixen aquesta xacra i que, malauradament, perdran la vida si no fem res per impedir-ho ”, ha denunciat Higueras, qui ha destacat la “ força de la unió ” com a element clau per “ guanyar la batalla als maltractadors i al sistema patriarcal que els empara ”.

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus.

Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

• El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
• En cas d’emergència, truqueu al 112.
• També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
• El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
• A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

Posted in Igualtat