S’amplia el servei de transport adaptat per fer-lo sota demanda, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal

  • El veïnat amb diversitat funcional podrà demanar que el servei de transport els apropi a serveis i equipaments i que els passi a recollir per retornar a casa

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el Consell Comarcal han signat un conveni per ampliar el transport adaptat, que ara es podrà fer també sota demanda. El veïnat que tingui reconeguda la discapacitat amb barem de mobilitat podrà escollir el dia i l’hora en què necessita el servei. Aquesta possibilitat se suma al transport regular que ja s’ofereix i que consisteix en un transport que apropa les persones usuàries a serveis mèdics o centres de treball i les torna cap a casa. Com a novetat, ara s’inclourà també el servei a petició dels usuaris/àries en horaris personalitzats, fet que permetrà que el veïnat amb diversitat funcional pugui accedir a serveis i equipaments amb més comoditat.

Aquest servei a demanda no inclou la prestació del servei regular de transport escolar ni sanitari. El servei es presta tots els dies de l’any, de les 7 a les 0 h.

Era una demanda del col·lectiu i per fi és una realitat”, ha manifestat la regidora de Serveis Socials i d’Accessibilitat Universal, Mireia Vergés, qui ha afegit: “Cal que continuem avançant per fer més fàcil la vida de les persones amb diversitat funcional, amb serveis adaptats i flexibles i millores a la via pública i equipaments, a favor de la inclusió”.

El transport adaptat sota demanda és un servei que atén un tipus de desplaçaments flexibles (majoritàriament esporàdics i individuals), que no es repeteixen més de tres dies a la setmana, per a qualsevol trajecte entre els municipis que formen part de l’àmbit del conveni de l’AMB, Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Les persones que ho vulguin sol·licitar el servei l’hauran de fer via instància adreçada al departament de Serveis Socials, o al SIAC (Can Comamala). Un cop la persona estigui donada d’alta, es podrà sol·licitar el servei per telèfon o a través del correu electrònic que se li facilitarà des de l’Ajuntament. El servei s’ha de sol·licitar amb una antelació mínima de 24 hores i s’oferirà des del domicili de la persona usuària, o lloc de recollida fixat, fins al lloc de destinació.

Posted in Salut i seguretat