L’Ajuntament s’incorpora com a soci de l’empresa pública Tractament i Selecció de Residus (TERSA)

  • El Ple debatrà aquesta aliança amb l’ens promogut per l’Àrea Metropolitana, que té com a missió facilitar la transició energètica dels municipis
  • La sessió serà avui a les 19 h a la sala de Plens i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube)

El proper plenari posarà sobre la taula l’adhesió de Sant Vicenç dels Horts com a municipi aliat amb TERSA (Tractament i Selecció de Residus), una empresa pública promoguda de l’Àrea Metropolitana. TERSA porta a terme projectes als municipis encaminats a la reducció del consum energètic, la generació d’energia renovable i local, l’impuls de l’autoconsum, el consum d’energia 100% renovable,  i a contribuir al paper de l’administració com a prescriptor en matèria energètica.

El Ple començarà a les 19 h i serà presencial amb el 100% d’aforament. Es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM),  pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

Dia d’Europa

El Ple municipal també farà una declaració institucional per commemorar el Dia d’Europa, que se celebra el 9 de maig. Es llegirà un text que advoca per la defensa de la democràcia local i la diplomàcia municipal, basada en els valors de la pau. En aquest sentit, es farà una declaració explícita de solidaritat amb els municipis ucraïnesos.

Participació al Ple

Les sessions són 100% presencials i les persones que hi assisteixin tenen el dret d’intervenció en qualsevol dels punts de l’ordre del dia. Com estableix al Reglament, es podrà sol·licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació o interès directe, adreçant una petició per escrit al SIAC fins les 14 h del dia abans de la celebració del Ple. Trobareu tota la informació al Reglament de Participació Ciutadana.

Audiència Pública, el 26 de maig

Les audiències públiques tornen a ser presencials i se celebren a l’auditori del Molí dels Frares. La propera sessió serà dijous 26 de maig, a les 18 h, i el veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts. Podeu consultar el Reglament de Participació Ciutadana.

A banda de la ciutadania que sol·liciti intervenir, també hi podrà haver públic fins a complir l’aforament de la sala. La sessió també es podrà seguir per Ràdio Sant Vicenç i per Sant Vicenç TV.

Posted in Ple municipal