L’Ajuntament reforça el suport a les entitats socioeducatives que desenvolupen projectes de millora de l’èxit escolar

  • S’han signat diversos convenis de col·laboració amb les associacions, per garantir la continuïtat de les iniciatives d’acompanyament a infants i jovent per donar-los suport i afavorir el seu èxit educatiu i personal

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i les entitats vicentines Bayt al-Thaqafa, Casal Infantil i Juvenil El Quijote, Fundació Privada Maria Auxiliadora i Centre Diari Sant Josep, han signat convenis de col·laboració per reforçar diferents programes per a la millora de l’èxit escolar, els processos de transició escola – treball i la cohesió social de la comunitat educativa.

La regidora d’Educació Patricia Higueras, ha afirmat: “Col·laborem amb el teixit associatiu per enfortir els recursos de la comunitat educativa. Així podem acompanyar els infants i el jovent en etapa formativa més enllà de l’horari lectiu, amb la finalitat de facilitar la construcció de trajectòries educatives i personals d’èxit”.

Els convenis amb les quatre entitats socioeducatives volen donar suport a la realització de programes per a la millora de l’èxit escolar, com son els tallers d’estudi assistit que es duen a terme a tots els centres educatius del municipi (escoles d’educació primària i secundària). Cada entitat desenvolupa aquesta actuació a unes escoles determinades. També reforcen el desenvolupament de l’actuació tallers diversificats de suport i reforç educatiu, una acció educativa adreçada als infants i joves usuaris de les entitats i orientada a acompanyar-los en l’adquisició de capacitats i competències, generant condicions d’igualtat d’oportunitats en els processos escolars i en els resultats acadèmics.

A més, els convenis amb la Fundació Bayt al-Thaqafa, la Fundació Privada Maria Auxiliadora i el Centre Diari Sant Josep reforcen programes d’acompanyament a la postobligatòria que desenvolupen les pròpies entitats i que estan orientats a l’acompanyament dels i les joves que estan es troben cursant ensenyaments postobligatoris.

Per últim, el conveni amb la Fundació Privada Maria Auxiliadora inclou finançament de 30.000 euros per al desenvolupament del Projecte Kausay, un projecte d’inserció laboral per a joves d’entre 16 i 30 anys en risc d’exclusió social.

Posted in Educació, Serveis socials