L’Ajuntament millora l’atenció domiciliària per a persones amb dependència

El Ple aprova el nou contracte (1,3 milions) per reforçar els serveis de suport al veïnat

Sant Vicenç dels Horts ja compta amb el nou contracte del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), després que l’aprovés el Ple municipal. El contracte preveu 53.000 hores d’atenció domiciliària a les persones i 23.000 hores d’atenció a la llar, per un valor total d’1,3 milions d’euros. Aquest servei que presta el consistori dona suport al veïnat en situació de dependència, oferint ajuda directa per fomentar l’autonomia i el benestar. Ara es reforçarà encara més.

L’objectiu del servei és atendre les mancances d’autonomia personal. La regidora de Serveis Socials, Mireia Vergés, detalla: “Així, es cobreixen les necessitats bàsiques de la vida diària i es procura que totes les accions promoguin, en la mesura que sigui possible, l’autonomia i les capacitats de les persones usuàries”. Els serveis estan adreçats a persones de qualsevol edat que per motius físics, psíquics o socials es troben amb falta d’autonomia, dificultats per a desenvolupar les activitats de la vida diària o amb problemàtiques familiars especials.

El SAD inclou el Servei d’ajut a domicili, per donar suport integral a les persones dependents a casa seva, i el Servei d’auxiliar de la llar, per mantenir en condicions d’ordre i higiene la llar de l’usuari i les seves pertinences d’ús quotidià. Durant 2021 s’han atès 419 persones.

 

Posted in Serveis socials