L’Ajuntament impulsa la millora dels accessos al Parc del Pi Gros per a les persones amb mobilitat reduïda

  • Les obres són a càrrec del Servei de Promoció i Conservació de l’Espai Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i atenen a la petició d’ADISCAP, perquè el parc sigui més segur i còmode per a persones amb mobilitat reduïda

Durant la primera quinzena de maig es faran les obres de millora de l’accessibilitat del Parc del Pi Gros, una zona verda que gestiona el Servei de Promoció i Conservació de l’Espai Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En concret, es volen refer les rampes, canviant el paviment, i així a les persones amb mobilitat reduïda els serà molt més còmode i segur poder gaudir d’aquest espai de la ciutat. De fet, és una demanda de l’entitat ADISCAP, amb qui l’Ajuntament treballa colze a colze per millorar els serveis i equipaments i fer-los més accessibles.

Les obres són a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que en la redacció del projecte també ha tingut en compte les demandes de l’entitat. Es millorarà el paviment de diverses rampes: la que connecta la plataforma de les barbacoes amb la plataforma de l’aula ambiental i seguidament amb la plataforma de jocs infantils. També s’actuarà a l’accés al parc des del Camí de Sant Josep fins a la plataforma de jocs. El pressupost de l’actuació és de 93.925,37 €.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espai Natural, María Peláez, ha explicat quines són les principals millores: “Amb la pavimentació de les rampes de connexió i esplanades guanyarem més accessibilitat al parc, evitarem les esquerdes i els desnivells que ara dificulten el pas a persones amb mobilitat reduïda”. En aquest sentit, la regidora ha destacat “la gran tasca d’entitats com ADISCAP, amb qui treballem per fer de Sant Vicenç dels Horts una ciutat més inclusiva”.

L’alcalde, Miguel Comino, conjuntament amb la regidora i l’equip tècnic municipal, han visitat la zona aquesta setmana conjuntament amb membres de l’associació ADISCAP, per traslladar-los les actuacions que es faran i seguir oferint la voluntat de treballar conjuntament per millorar l’accessibilitat dels diversos espais de la ciutat. L’alcalde ha celebrat “la gran sort que tenim com a municipi de comptar amb un parc natural molt a prop del casc urbà” i ha insistit en l’accessibilitat a l’espai públic com a “una de les prioritats del Govern Municipal”: “Tothom ha de poder gaudir dels carrers, dels parcs i les places; amb petites intervencions connectem barris i persones”.

Posted in Salut i seguretat