El web de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, entre els més transparents de Catalunya segons la Universitat Autònoma de Barcelona

  • El portal municipal obté el 100% del Segell Infoparticipa, que acredita la qualitat i la transparència de la comunicació pública
  • És la tercera vegada que svh.cat és reconegut amb la nota més alta

Un any més l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha obtingut el Segell Infoparticipa, de Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública. En concret enguany ho ha fet amb la màxima puntuació -el 100%-, complint amb tots i cada un dels 52 indicadors que marca la Universitat Autònoma de Barcelona, promotora d’aquest reconeixement. D’aquesta manera, es reconeix l’esforç per oferir a la ciutadania tota la informació relativa al funcionament del consistori, l’estat pressupostari, l’acció de govern i oposició i el retiment de comptes. Podeu consultar l’avaluació al web del Segell Infoparticipa. Aquesta és la tercera vegada que el web municipal és reconegut amb la nota més alta.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha agraït el reconeixement i ha afirmat: “Treballem per oferir el millor servei al veïnat. Així, l’any passat vam remodelar el web municipal per fer-lo més accessible, modern i entenedor, i de nou rebem la màxima distinció a la qualitat i la transparència”. I ha afegit: “Per a nosaltres és molt important rebre el segell per tercera vegada consecutiva. Des que vam arribar al Govern Municipal hem posat molt d’èmfasi en ser transparents i facilitar al màxim l’accés de la ciutadania a la  informació pública”.

El grup de recerca del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona avalua els webs dels ajuntaments per determinar si la ciutadania té accés a diferents tipus d’informacions, així com si s’ofereixen de manera accessible i entenedora. L’avaluació del web de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha conclòs que compleix tots els indicadors de qualitat i transparència. Enguany el rebran 150 institucions, entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions. 43 ens locals han obtingut també el 100%.

Els indicadors del segell revisen que s’ofereixi informació sobre diversos aspectes, com per exemple tota la relativa als regidors i regidores del consistori (currículum, declaració de béns, dades de contacte), l’estat dels comptes municipals, la contractació pública i l’atorgament de subvencions, els mecanismes de participació ciutadana existents o les vies per fer tràmits.

 

Posted in Comunicació