L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona de 43 anys a Conca

  • El nombre de feminicidis que hi ha hagut aquest any és de 13, i 1.139 des que es porta el recompte oficial

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i rebutja profundament l’assassinat masclista d’una dona de 38 anys a mans del seu marit, un home de 38 anys, a Tarancón (Conca). L’home es va personar a la comissaria de policia per confessar el crim i va quedar automàticament detingut, ja que existien denúncies prèvies per maltractament. El matrimoni tenia tres fills menors d’edat, que haurien presenciat el feminicidi.

La Delegació del Govern Contra la Violència Masclista xifra en 13 dones les assassinades aquest 2022, i 1.039 des que en porta un recompte, iniciat l’any 2003.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

 

 

 

Posted in Igualtat