L’Ajuntament expressa el seu rebuig unànime a la violència masclista

  • El plenari farà una declaració institucional en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones
  • La sessió serà avui a les 19 h a la Sala de Plens, que recupera el 100% d’aforament, i es podrà seguir també per Ràdio Sant Vicenç, al web de videoactes de l’Ajuntament i a Sant Vicenç TV (canal 21)

Aquesta tarda s’organitza una nova sessió del Ple municipal ordinari, marcada per la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que és cada 25 de novembre. Els regidors i les regidores expressaran el seu rebuig unànime a aquesta xacra fent una declaració institucional i mostrant, així, el ferm compromís del consistori per erradicar el masclisme. A més, com a cada Ple, també hi haurà un minut de silenci en memòria de les víctimes. En aquest sentit, cal recordar que cada primer dimecres de mes es du a terme una concentració a la plaça de Narcís Lunes, impulsada per la Taula d’Igualtat.

La sessió començarà a les 19 h i, per primer cop des de la pandèmia, l’aforament serà ja del 100%. Així, a més dels regidors i les regidores, i de l’interventora i el secretari, també podrà assistir-hi ciutadania. Al veïnat se li donarà accés per ordre d’arribada, fins a completar el total de la sala. D’altra banda, el Ple es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç, pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

L’Àrea Metropolitana gestionarà el transport urbà

Un altre dels punts destacats serà el debat per aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, pel qual l’ens supramunicipal s’encarregarà de la gestió del transport urbà vicentí. D’aquesta manera, el Santvibus tindrà continuïtat i es beneficiarà de les millores que aportarà l’AMB, com els serveis de difusió i comunicació metropolitans, nous sistemes de tarifació social… Cal recordar, a més, que des de fa anys l’AMB s’encarrega del manteniment de les marquesines, via conveni  (el darrer es va signar al 2019).

Gràcies al nou conveni, l’Ajuntament s’alliberarà de part de les càrregues econòmiques de la gestió d’aquest servei i podrà dedicar aquests diners a altres projectes.

Presa de possessió d’una nova regidora

En el darrer Ple municipal es van formalitzar la presa de possessió d’Agustín Cera Rodríguez, pel grup municipal de Junts per Sant Vicenç. Per qüestions de terminis administratius no serà fins a aquest plenari que prendrà possessió la nova regidora del grup, Maria Elena Ferreiro Nieto. Es farà a l’inici del Ple i ja en formarà part per exercir el seu dret a intervenció i vot durant tota la sessió.

Audiència Pública, el 25 de novembre

Les audiències públiques tornen a ser presencials des del passat mes de maig i se celebren a l’auditori del Molí dels Frares. La propera sessió serà dijous 25 de novembre, a les 18 h, i el veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts. Podeu consultar el Reglament de Participació Ciutadana.

A banda de la ciutadania que sol·liciti intervenir, també hi podrà haver públic fins a complir l’aforament de la sala. La sessió també es podrà seguir per Ràdio Sant Vicenç i per ACA TV de Sant Vicenç.

Posted in Ple municipal