L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, demana a Madrid actuacions urgents per millorar la mobilitat del municipi

  • El Ministeri confirma que el desdoblament de l’accés a A-2 serà una realitat; es treballa perquè les obres comencin al segon semestre de 2022

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, conjuntament amb els batlles de Cervelló i Molins de Rei, s’ha desplaçat aquesta setmana a Madrid per tractar qüestions que afecten la mobilitat de la zona en una reunió amb representants del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), entre ells, el Director General de Carreteras, Javier Herrero. L’alcalde Comino ha expressat que la ciutat necessita actuacions urgents per resoldre diverses problemàtiques que s’arrosseguen durant els darrers anys, com ara el desdoblament de l’A2 o la situació de la N-340.

En aquest sentit, el Ministeri ha assegurat que el projecte de desdoblament dels accessos a l’autovia A-2 serà una realitat. De fet, ja està aprovat inicialment i es treballa perquè coincideixi en el temps amb les obres de la rotonda de les Ovelletes (de la Diptutació de Barcelona), que podrien iniciar-se el segon semestre de l’any 2022. El projecte de desdoblament consisteix en construir un ramal que connecti directament la carretera de Sant Boi (BV-2002) amb l’autovia, fent que els vehicles no hagin de passar per la rotonda de les ovelletes. D’altra banda, la Diputació millorarà la circulació del trànsit per la rotonda, on conflueixen vehicles que venen de Torrelles, de Sant Boi i de l’autovia A2.

És una molt bona notícia, un projecte llargament reivindicat per la ciutadania començarà a ser realitat properament”, ha afirmat l’alcalde Miguel Comino, qui també ha assegurat: “No només necessitem el desdoblament, hem posat sobre la taula altres necessitats i estarem amatents per tal que es compleixin el més aviat possible”.

En efecte, el govern municipal ha expressat la necessitat de millorar el pont de Quatre Camins, per tal que el veïnat hi pugui circular a peu o en bicicleta per accedir a la parada dels Ferrocarrils. També lligat al transport públic, una altra de les demandes ha estat la instal·lació d’una parada de bus al polígon industrial de les Fallulles, un projecte que el Ministeri encara té pendent. En aquesta zona de la ciutat també cal una millora de la carretera nacional N-340, sobretot pel que fa a qüestions de seguretat.

 

Posted in Territori i mobilitat