L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una nena de 3 anys a Madrid

  • És el darrer feminicidi confirmat de l’any 2021, que s’ha tancat amb 43 dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles, a més de 7 menors

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta un nou cas de violència vicària, i condemna l’assassinat masclista d’una nena de 3 anys a Madrid. La xifra de dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya ha estat de 43 en aquest 2021. Des del 2003, han mort a Espanya per violència masclista 1.125 dones. Pel que fa a la violència masclista contra els menors d’edat, l’any 2021 s’ha tancat amb 7 víctimes mortals.

La policia va trobar al domicili de l’home els cossos sense vida d’ell mateix, de 47 anys, i de la seva filla de 3. Segons han confirmat les autoritats policials, la parella es trobava en tràmits de separació, tot i que no constava cap denúncia prèvia per temes de violència de gènere.

Recordem que la violència vicària és la que s’exerceix contra infants per fer mal a les mares, i es considera un espectre més de la violència masclista.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista, i tota la ciutadania, tenen a la seva disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

 

Posted in Igualtat