L’Ajuntament condemna els assassinats masclistes de dues dones a Cambrils i Màlaga

  • 30 dones han mort assassinades per les seves parelles o exparelles aquest any

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mostra la seva repulsa i condemna dos nous assassinats masclistes confirmats en les últimes hores per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.

Un d’aquests crims es va produir a Cambrils el 30 de juliol. La víctima és una dona de 25 anys. Hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra l’agressor i ordre d’allunyament de la víctima. L’home es troba a presó provisional sense fiança.

L’altre assassinat masclista és el d’una dona de 36 anys al municipi de Rincón de la Victoria (Màlaga) el 2 d’agost. L’assassí confés va ser detingut per la Guàrdia Civil quan intentava cremar el cadàver. En aquest cas, no hi havia denúncies per violència de gènere.

Amb aquests feminicidis, la xifra de dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya puja a 30 en el que portem de 2021 i a 1.108 des que va començar el recompte oficial el 2003.

 

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

 

Concentració a la Plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar aquest i tots els feminicidis que es produeixen, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca el primer dimecres de cada mes, a les 20 h, una concentració a la plaça de Narcís Lunes. L’acte es fa per visibilitzar el mal endèmic de la violència masclista i la conjura de la societat per erradicar-la.

 

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20
Posted in Igualtat