La Capella posa en marxa un servei d’assessorament psicològic per prevenir el consum de drogues

La Capella posa en marxa un servei d’assessorament psicològic per prevenir el consum de drogues

  • S’enfoca en els àmbits de la salut física i emocional, i vol donar suport als i les joves que consumeixen i es volen deshabituar

L’Espai Jove la Capella reforça el Punt d’Informació Juvenil i incorpora un nou servei dins de la seva Assessoria de Salut. Es tracta de l’Assessoria psicològica i detecció de drogues, que posa a disposició dels i les joves, famílies i professionals un recurs específic al qual poder adreçar-se puntualment per resoldre dubtes i rebre assessorament en aquest àmbit. Fins ara, aquesta necessitat no estava coberta dins del municipi.

Els servei pretén dotar d’eines per aprendre a reconèixer les emocions, aprofundir en la prevenció del consum i reconduir les actituds que malmetin el benestar des i les joves. Així, es pot identificar com un suport a l’inici del tractament. En el treball amb els/les joves i adolescents, l’assessoria està pensada de manera que la persona que hi assisteix pugui disposar, després d’una sessió, d’una informació crítica i reflexiva sobre el patró de consum que està duent a terme. Tenint en compte aquest tipus de consum, es pot requerir una intervenció basada en més sessions, de manera que es treballin conjuntament alguns objectius vinculats a la reducció o a l’abstenció del seu consum.

Tenim un servei de Joventut excel·lent”, ha manifestat el regidor de l’àmbit, Isidre Bautista, qui ha afegit: “Complementem el servei d’Assessories Joves amb l’atenció psicològica, a voltes massa oblidada, que creiem que serà molt beneficiosa pel jovent sobretot en un context pandèmic”.

L’Assessoria psicològica i de detecció de drogues es troba ubicada a l’Espai Jove La Capella, (al c. d’Albacete, 1-9). Podeu demanar cita trucant al 936 769 780 o des del web. L’assessoria es fa de dilluns a dimecres de 16 a 18.30 h.

Posted in Joventut i infància, Serveis socials