Verano libre de violencias machistas

Sant Vicenç dels Horts clama per un estiu lliure de violències masclistes

  • El municipi s’uneix a una campanya estatal per visibilitzar el rebuig social als feminicidis i els recursos disponibles per donar suport a les víctimes

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’uneix a la campanya que han posat en marxa Ministeri d’Igualtat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb el lema “Estiu lliure de violències masclistes”. Amb aquesta iniciativa, es vol portar a peu de carrer informació precisa sobre els recursos i serveis especialitzats que tenen al seu abast les víctimes de violència masclista, a la vegada que es busca implicar el conjunt de la ciutadania per evitar aquestes violències. Tots aquests recursos es trobaran en cartells arreu de Sant Vicenç dels Horts.

La ciutat està compromesa contra aquesta xacra”, explica la regidora de Feminisme i LGTBI, Patricia Higueras, qui afegeix: “Veiem com la recuperació de la mobilitat dels últims mesos ha fet aflorar els casos més extrems d’agressions masclistes, amb 30 dones assassinades aquest any. Per això, volem facilitar al màxim l’accés als serveis d’informació i suport contra la violència, que els trobin al seu abast en qualsevol lloc i moment”.

Els recursos disponibles són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament. El SIAD municipal es manté obert tots els dies laborables de l’agost, tret del dia 16.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

Concentració a la Plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar els feminicidis, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca el primer dimecres de cada mes, a les 20 h, una concentració a la plaça de Narcís Lunes. L’acte es fa per visibilitzar el mal endèmic de la violència masclista i la conjura de la societat per erradicar-la.

Posted in Igualtat