La Policia Local intervé un gos de raça potencialment perillosa després d’atacar a una persona pel carrer

  • L’Ajuntament recorda que cal complir amb l’ordenança municipal de civisme i convivència, que en aquest cas implica tenir una llicència de tinença d’aquest tipus d’animals i dur-los lligats i amb morrió

La tinença responsable d’animals de companyia és una obligació per a les persones que volen tenir mascotes, a la vegada que és imprescindible per a una bona convivència a l’espai públic. Tal i com determina l’ ordenança municipal de civisme i convivència , els gossos han d’estar censats, anar lligats per la via pública i les persones propietàries han de recollir els seus excrements. A més, en el cas de les races potencialment perilloses, cal teniu en possessió una autorització en vigor per poder tenir-los, i dur-los ben lligats i amb morrió pel carrer.

La Policia Local va haver d’intervenir en un succés lleu que va ocórrer a Can Ros. Es va rebre l’alerta que un gos havia mossegat un veí pel carrer, i de seguida s’hi van traslladar agents del cos i també una ambulància. La persona ferida presentava lesions lleus a la cama i va ser atesa in situ. La Policia va sol·licitar al propietari de l’animal la documentació, a més de constatar que el gos no duia morrió. Com que no va poder acreditar cap tipus de permís per portar un gos de raça potencialment perillosa, els agents es van haver d’endur l’animal, que va ser traslladat a una protectora fins que es regularitzi la seva documentació.

La regidora de Participació i Conviviència, Paqui Capellades , ha explicat: “ Per aconseguir que l’espai públic sigui accessible, segur i cohesionador tots i totes hem de posar de la nostra part. Com a consistori invertirem i treballarem per millorar tots els barris, i a la ciutadania li toca respectar les ordenances i col·laborar en projectes comunitaris per millorar el benestar del conjunt del veïnat ”.

Fa poques setmanes que hi va haver un incident en un domicili privat amb gossos de raça potencialment perillosa. La propietària dels animals va ser atacada i es troba hospitalitzada, tot i que fora de perill. El consistori remarca la importància de censar aquest tipus d’animals i dur-los correctament lligats i amb els sistemes de protecció necessaris.

Posted in Convivència i civisme