La Junta de Seguretat Local posa en valor la tasca de coordinació entre cossos policials i la visió integral de servei a la ciutadania

  • Les estadístiques confirmen que Sant Vicenç dels Horts és una ciutat segura
  • A la reunió hi va participar el nou Inspector en Cap de la Policia Local, José Antonio Lorenzo González

Sant Vicenç dels Horts continua essent un municipi segur. És una de les conclusions de la darrera trobada de la Junta de Seguretat Local, la reunió de tots els cossos de seguretat i emergències que operen a la ciutat. Hi van assistir l’alcalde Miguel Comino; Carlos Prieto, subdelegat del govern d’Espanya a Barcelona; Begoña Curto, subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local de la Generalitat; i diversos representants de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals i Protecció Civil.

Malgrat que les dades de fets delictius han augmentat lleugerament d’ençà la darrera reunió, aquesta tendència s’emmarca dins de la normalitat, atès que s’han suprimit la majoria de restriccions pandèmiques. Tot i això, Sant Vicenç dels Horts continua amb unes xifres inferiors a la dels mesos anteriors a l’estat d’alarma, “fet que evidencia la bona labor en matèria de seguretat ciutadana feta en aquest sentit”, ha explicat l’alcalde Miguel Comino. “Tenim una concepció àmplia del servei a la ciutadania en aquest àmbit, integrant tots els cossos en les tasques de planificació i coordinació, un model que es valora molt positivament”, ha afegit. També, l’alcalde ha sol·licitat a totes les parts continuar treballant en aquesta línia i que es reforcin els efectius dels Mossos que hi ha al municipi.

Presentació del nou Inspector en Cap

Aquesta ha estat la primera Junta Local de Seguretat del nou Inspector en Cap de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts, José Antonio Lorenzo González. L’alcalde li ha donat la benvinguda i li ha desitjat sort i encerts en la seva nova tasca. “Incorporem una persona amb molta experiència, amb sensibilitat per implementar el model que perseguim: el de policia de proximitat”, ha explicat el batlle.

Lorenzo González és llicenciat en Dret i Història i Geografia, i disposa del Certificat d’Aptitud Pedagògica. Així, ha combinat diverses tasques de responsabilitat en les policies locals de Badalona i Calafell amb la docència, a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

A Badalona, la seva ciutat natal, va ser on va desenvolupar la trajectòria professional més llarga. Del 1990 fins el 2009 en va ser agent, i fins el 2012, caporal. En aquesta etapa va desenvolupar tasques de responsabilitat a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà , Atestats de Trànsit i Servei i d’Atenció a la Dona. També va tutoritzar els nous agents i formava part de la sala de comandament amb coordinació amb els Mossos d’Esquadra. Posteriorment va ser nomenat Inspector en Cap de la Policia Local de Calafell, i el 2014 es va reincorporar com a Badalona, esdevenint Sergent el 2019.

En paral·lel, ha estat professor de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en diferents matèries de l’àmbit policial des de l’any 2006 fins l’actualitat. Fins el 2009 va ser instructor fent tutories, seguiment i avaluació dels alumnes del Curs de Formació Bàsica (Policies Locals i Mossos d’Esquadra)

Posted in Salut i seguretat