- S’ha signat un conveni per habilitar i gestionar dos mòduls de la Llar Residència, que estan buits fins que la Generalitat no concerti les places
L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts avança amb la iniciativa d’enfortir l’habitatge social al municipi i ho fa conjuntament amb les entitats. Avui s’ha signat un conveni de col·laboració a tres bandes entre Càritas Diocesana de Sant Feliu, la Fundació Iris i el consistori, per disposar de dos habitatges d’emergència habitacional per a famílies vicentines en risc d’exclusió. Es tracta de dos mòduls que s’han habilitat al carrer de Salvador Allende, número 69-71, on la Fundació Iris té una residència adreçada a persones amb diversitat funcional. El conveni està valorat en 56.000 € anuals pels anys 2021 i 2022.
L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat la “suma d’esforços” com a “estratègia clau per superar l’adversitat”. I ha afegit: “El suport a les entitats sense ànim de lucre i a les persones més sensibles de la nostra societat, ajuda a fer que les nostres ciutats siguin més fortes i solidàries i facilita millorar la vida de la ciutadania”. El batlle afirma que Sant Vicenç dels Horts pateix una “greu mancança d’habitatge protegit”, i per aquest motiu “els ajuntaments intentem ajudar a totes les persones malgrat que hauria de ser el Govern qui fes una aposta clara i decidida per l’habitatge social a tot Catalunya”.
El 2006 la Fundació Iris va construir tres mòduls per a una residència tutelada, però la Generalitat encara no ha concertat les places en tot aquest temps. Mentre no es defineixin aquestes places, l’Ajuntament farà ús d’un dels mòduls per a fer front a l’emergència habitacional de persones i famílies que ho requereixen de manera urgent, especialment per a famílies monomarentals. Càritas es farà càrrec del segon mòdul i els espais estaran coordinats per la figura d’un/a educador/a social.
Pla de Reconstrucció Social i Reactivació Econòmica
Aquesta acció s’emmarca en el compromís del Govern de destinar el romanent municipal del 2020 a actuacions recollides al Pla de Reconstrucció Social i Reactivació Econòmica. L’estalvi prové dels recursos que no es van gastar l’any passat, principalment per activitats que no es van celebrar arran de la pandèmia, i que ara s’incorporen als comptes vigents.
Així, a més de disposar d’habitatge habitacional, algunes de les inversions previstes són plans d’ocupació per contractar persones a l’atur, instal·lar escales mecàniques a Sant Josep, subvencions a empreses, ajuts per casals d’estiu, ajuts socials, etc. Trobareu més informació aquí.