El vandalisme amb els contenidors ja li ha costat a Sant Vicenç dels Horts 5.610 euros aquest any

  • En el que portem de 2021, s’han hagut de reparar o substituir sis contenidors cremats. Actes vandàlics com aquests també poden posar en perill la ciutadania

La factura que ha de pagar Sant Vicenç dels Horts per reparar o substituir contenidors cremats ja puja a 5.610 euros en el que portem d’any. Els actes vandàlics més recents d’aquest tipus s’han produït al juny a la confluència dels carrers Olesa i Llacuna, quan van cremar quatre contenidors de cop. Els altres dos contenidors, es van danyar al carrer Sant Joan, a l’abril, i al carrer Pompeu Fabra, al gener.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espai Natural, María Peláez , assenyala que “ més enllà del cost econòmic evident que tenen aquestes bretolades per a les arques municipals, el més important és el greu perill que suposen per a la integritat física de veïns i veïnes i els greus danys patrimonials i ambientals que poden causar si el foc s’escampa fora del contenidor ”.

Al 2020, l’Ajuntament va destinar 13.600 euros a reparar o substituir 16 contenidors vandalitzats. L’any anterior, al 2019, es van cremar 35 contenidors, amb una despesa per a les arques municipals de 29.750 euros.

Posted in Convivència i civisme