El transport públic rebaixa preus a partir de l’1 de setembre

  • Els principals títols de transport públic integrat s’abarateixen entre un 30% i un 50%

Setembre s’estrenarà amb una important rebaixa de preus als principals títols de transport públic integrat. Els nous preus acordats per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) s’aplicaran en la compra de títols des de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre de 2022.

Les mesures d’estalvi energètic impulsades pel govern espanyol estableixen la reducció del preu del transport urbà i interurbà d’un 30% dels abonaments i títols multiviatge. En conseqüència, les administracions consorciades en el si de l’ATM (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i AMB) implanten la mesura i complementen amb un altre 20% la reducció del preu dels títols integrats més freqüents: els abonaments mensuals (T-usual) i trimestral per a joves menors de 25 anys (T-jove), així com les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses, i el títol per a persones en situació d’atur. Pel que fa al títol per a usuaris/es menys habituals (la T-casual) el descompte es limita al 30%. Els títols integrats que no varien de preu són: T-familiar, T-grup i T-dia. La rebaixa de tarifes s’aplica tant als títols magnètics com als títols inclosos a la T-mobilitat.

De la seva banda, l’AMB rebaixa un 50% el preu de la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda T‑4. El títol multiviatge de l’AMB, que inclou 10 viatges i pot utilitzar-se per desplaçar-se pels 36 municipis de la metròpolis de Barcelona, passa de 4 a 2 euros durant el mateix període. Igualment, FGC aplicarà la mateixa reducció de preu al seu títol Targeta de pensionista. La resta de títols propis dels operadors metropolitans i interurbans mantindran els preus actuals.

Aquestes mesures s’afegeixen a la gratuïtat del transport de Rodalies i de mitjana distància entre l’1 de setembre i el 31 de desembre per afavorir l’ús del transport públic i sostenible en l’actual context d’inflació i d’estalvi energètic.

Posted in Territori i mobilitat