La Blava incorpora un vestidor adaptat per a persones amb diversitat funcional que necessiten assistència

  • L’Ajuntament completa l’accessibilitat als serveis de la piscina d’estiu i dona resposta a les peticions de l’entitat vicentina ADISCAP

La Piscina municipal de Sant Antoni – La Blava ja compta amb plena accessibilitat als seus serveis. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts hi ha instal·lat un vestidor adaptat per a persones amb diversitat funcional que necessiten l’ajut d’una persona cuidadora. Aquest nou espai compta amb una zona per canviar-se de roba, dutxa, lavabo, grua i llitera articulada. Els vestidors de l’equipament ja eren accessibles per a persones autònomes amb mobilitat reduïda, principalment gent gran. Ara, el nou vestidor dona servei a persones dependents, a la vegada que es facilita la seva intimitat i la tasca de la persona cuidadora.

La posada en funcionament d’aquesta instal·lació és una petició feta per l’Associació de Discapacitats de Sant Vicenç dels Horts ADISCAP, que treballa per la promoció de la salut i la inclusió de les persones amb discapacitat física o intel·lectual i de les persones cuidadores. L’Ajuntament treballa conjuntament amb l’entitat per millorar l’espai públic i els equipaments, d’acord amb criteris d’accessibilitat universal.

La regidora de Salut Pública, Maria Peláez, ha posat de manifest “la gran tasca i la importància de l’entitat per a Sant Vicenç dels Horts”, i ha explicat: “Treballem per aconseguir una ciutat més justa, inclusiva i diversa. Per això, propostes com les que fa ADISCAP són molt valuoses per avançar en aquest camí”.

La posada en funcionament del vestidor adaptat a la Piscina de Sant Antoni – La Blava se suma a la grua d’accés a l’aigua estrenada la temporada passada. Aquests serveis recents fan que la piscina d’estiu sigui plenament accessible a totes les persones, independentment de les seves capacitats i/o circumstàncies físiques.

Amb aquest mateix objectiu, els serveis municipals van instal·lar, també fa un any, una grua amb un braç articulat a la Piscina Montserrat Canals del Complex Esportiu Municipal que, gràcies a l’ús d’un arnès, facilita l’entrada i sortida de l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda.

Posted in Serveis municipals