Obtenir certificat elèctrònic FNMT (Fábrica Nacional de Moneda y Timbre)

Descripció:

El Certificat digital FNMT de persona física és un certificat electrònic expedit per la FNMT-RCM.

Aquest certificat, també conegut com Certificat de Ciutadà o d’Usuari, és un document digital que conté les seves dades identificatives. Li permetrà identificar-se a Internet i intercanviar informació amb altres persones i organismes amb la garantia que només vostè i el seu interlocutor poden accedir-hi.

Destinatari

Particular

Matèria

Relació amb l'Administració

Qui el pot demanar?

Qualsevol ciutadà espanyol o estranger, major d'edat o menor emancipat que estigui en possessió del seu DNI o NIE, podrà sol·licitar i obtenir el seu certificat digital de forma gratuïta per signar i acreditar la seva identitat de manera segura a Internet.

Periode de l'any

Durant tot l'any.

Documentació que cal aportar

El sol·licitant del certificat s’ha de presentar en una de les oficines d’Acreditació d’identitat per acreditar les seves dades pel document d’identitat vàlid, vigent i en format original o, si no, una fotocòpia compulsada oficialment.

Ciutadà de nacionalitat espanyola:

 • El codi de sol·licitud que li ha estat remès al seu compte de correu electrònic i
 • El document nacional d’identitat (DNI), passaport o carnet de conduir.

Ciutadà de la Unió Europea:

 • El codi de sol·licitud que li ha estat remès al seu compte de correu electrònic i
 • Document nacional d’identificació d’estrangers on consta el NIE juntament amb Passaport o document d’identitat de país d’origen, o Certificat de Ciutadà de la Unió on consta el NIE juntament amb Passaport o document d’identitat de país d’origen, o Document oficial de concessió de l’NIF / NIE, juntament amb el passaport o el document d’identitat de país d’origen.

Ciutadà estranger:

 • El codi de sol·licitud que li ha estat remès al seu compte de correu electrònic i
 • Targeta Vermella / Verd / Blanca d’identificació d’estrangers on consta el NIE juntament amb el passaport, o
  Document oficial de concessió de l’NIF / NIE juntament amb el passaport.

 

Tràmit pas a pas

El procés d’obtenció de l’Certificat programari (com arxiu descarregable) d’usuari, es divideix en quatre passos que s’han de fer en l’ordre indicat:

 1. Configuració prèvia. Per sol·licitar el certificat és necessari instal·lar el programari que s’indica en aquest apartat.
 2. Sol·licitud via internet del seu Certificat. A l’acabar el procés de sol·licitud, vostè rebrà al seu compte de correu electrònic un Codi de Sol·licitud que li serà requerit en el moment d’acreditar la seva identitat i posteriorment a l’hora de descarregar el seu certificat.
 3. Acreditació de la identitat en una Oficina d’Acreditació d’identitat. Un cop completada la fase anterior i estigui en possessió del seu Codi de Sol·licitud, per continuar amb el procés haurà Acreditar la seva identitat en una de les nostres oficines d’Acreditació d’identitat.
  Per a la seva comoditat, podeu fer ús del nostre servei LOCALITZADOR D’OFICINES.
  NOTA: A les oficines de l’AEAT, Seguretat Social i en altres oficines es requereix de cita prèvia, consulteu amb la mateixa oficina.
 4. Descàrrega de la seva certificat d’usuari. Aproximadament 1 hora després que hagi acreditat la seva identitat en una Oficina d’Acreditació d’identitat i fent ús del seu Codi de Sol·licitud, des d’aquí podrà descarregar i instal·lar el seu certificat i realitzar una còpia de seguretat (RECOMANAT).

Quant costa fer el tràmit?

No té cost.

Formes de tramitació

Per Internet