Un centenar d’alumnes participen en la nova edició del programa de Cultura emprenedora a l’escola

  • El 2 de juny faran un mercat a la plaça de Vila Vella on es podrà adquirir els productes que han treballat durant el curs

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la comunitat educativa treballen conjuntament per la promoció i impuls de l’emprenedoria i la innovació entre l’alumnat dels diferents centres; amb el programa CUEME (Cultura emprenedora a l’escola). L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora i treballar els diversos valors associats com ara la iniciativa, la creativitat, la presa de decisions i el treball en equip.

En l’edició d’aquest any hi ha participat un centenar d’alumnes de l’escola Sant Josep, l’escola Sant Jordi i de l’escola Sant Antoni. El 2 de juny faran un mercat al matí a la plaça de Vila Vella, on exposaran els resultats del seu treball de tot el curs.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, ha afirmat: “És important traslladar aquests aprenentatges a l’escola, ja que el model cooperatiu aporta una sèrie de valors socials que seran molt positius pel futur”. I ha afegit: “Volem fomentar un model de gestió democràtica i participativa i reforçar un vessant de responsabilitat social dels projectes”.

El servei d’Emprenedoria, situat al Molí dels Frares, dona suport a les escoles treballant en diferents sessions durant tot el procés de la creació del negoci. Es destaca la constitució de la cooperativa, l’elaboració del producte, la imatge cooperativa, l’estratègia de màrqueting, les assemblees de participació, la producció i venda al mercat local i finalment l’aportació de beneficis a projectes socials.

Posted in Educació, Ocupació i empresa