Tot a punt per a la campanya informativa per prevenir els incendis forestals

  • Una patrulla vigila les zones boscoses del municipi i també informa al veïnat perquè col·labori en la prevenció dels focs durant els mesos d’estiu

El dimarts 21 de juny començarà a donar servei la patrulla antiincendis, en el marc del Pla d’informació i vigilància contra els incendis forestals (PVI), finançat per la Diputació de Barcelona i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. El dispositiu, format per dues persones, estarà operatiu en horari de 12.30 a 19.30 h i fins a l’1 de setembre, amb la missió d’evitar els incendis als boscos.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espai Natural, María Peláez, ha insistit en la importància de disposar de bona informació per saber com cal actuar en tot moment. “La feina de prevenció és clau i d’aquí la importància d’aquesta patrulla, que té una doble missió: la de vigilància de l’entorn i la d’informar al veïnat sobre com evitar riscos innecessaris”, ha detallat.

Un vehicle identificat com a PVI recorrerà les zones de Sant Vicenç dels Horts que limiten amb els boscos, així com les de poblacions veïnes (Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat). En el seu itinerari vigilen l’espai natural i també informaran al veïnat perquè col·labori en la prevenció dels focs a l’entorn natural. El dispositiu també compta amb torres de vigilància i un centre de control comarcal, ubicats en fora de Sant Vicenç dels Horts.

Cal recordar que Sant Vicenç dels Horts disposa d’un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals, vigent fins al 2025. Aquest és un document estratègic que recull les actuacions necessàries per garantir la seguretat de les persones i els béns davant el risc d’incendi. Gràcies a això es pot accedir al suport econòmic de la Diputació, amb el qual s’han fet actuacions de manteniment, consolidació i millora de la xarxa viària bàsica i de subministrament d’aigua.

Posted in Medi ambient