L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts arranja prop de 2 km de camins forestals per prevenir incendis forestals

  • Aquests treballs es fan anualment per garantir que els vials siguin accessibles pels serveis de vigilància i emergència

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està arranjant diversos camins forestals, una tasca que es contempla dins del Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals 2020-2025 (PPI). En concret, s’estan duent a terme tasques de repàs i manteniment de la plataforma i de la secció de servei del camí de la Contraselva a les Penyes Campanyes, i el manteniment de la plataforma i secció de servei del camí de Sant Roc. Els treballs consisteixen en reparar els desperfectes a la part del camí per on es transita i retirar la vegetació dels marges que suposi un entrebanc a la mobilitat dels serveis d’emergència (bombers). En total, són un 1,87 km.

La regidora de Medi Ambient, María Peláez, ha destacat la importància de la prevenció: “La gestió dels vials és tan o més important que la vigilància dels espais forestals, per garantir un accés ràpid en cas d’incendi. Així, aquesta actuació és important per la seguretat de totes i tots i del nostre patrimoni natural”.

El PPI és un document estratègic que recull les actuacions necessàries per tal de garantir la seguretat de les persones i els béns davant el risc d’incendi. Una de les actuacions que s’hi recull és el manteniment i adequació de la xarxa viària bàsica de prevenció d’incendis forestals, i els treballs corresponents a l’exercici 2022 ja s’estan duent a terme. Els treballs els fa l’empresa Talabé, per encàrrec de l’Ajuntament. Les obres tenen un cost de 3.086,69 euros i dels que la Diputació de Barcelona subvenciona 2.098,80 €, tal i com s’estipula en el PPI.

Pla de Vigilància d’Incendis Forestals (PVI)

Entre les actuacions que es contemplen també hi consta la patrulla que disposa la Diputació de Barcelona dins del Pla de Vigilància d’Incendis Forestals (PVI), que informa a les urbanitzacions properes a zones boscoses. Aquesta patrulla de vigilància està operativa de juny a setembre als municipis de Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló. En paral·lel, el servei de Parcs i Jardins fa diversos desbrossaments perimetrals de vials urbans no urbanitzats.

Posted in Medi ambient