El Tapes i Canyes inaugura el curs gastronòmic de Sant Vicenç dels Horts

  • Una dotzena d’establiments i 3 pagesos i pageses vicentines participen a l’onzena edició de la campanya

La mostra de petites elaboracions dels bars, restaurants i pastisseries vicentines tornarà a protagonitzar l’inici del curs gastronòmic a Sant Vicenç dels Horts. Arriba l’onzena edició del Tapes i Canyes, una campanya organitzada conjuntament per l’Ajuntament i la Unió de Botiguers, amb la participació d’una dotzena d’establiments del municipi.

Del 22 de setembre al 2 d’octubre, la ciutadania vicentina podrà tastar el bo i millor de l’oferta gastronòmica local i acompanyar-ho d’una canya o aigua per 3,5 euros. Com a mostra del compromís de la restauració del municipi amb el producte local i de temporada, les elaboracions duen entre els seus ingredients alguna verdura, hortalissa o fruita del Parc Agrari del Baix Llobregat, ofertes per tres exponents de la pagesia vicentina: Cal Maimó, Pilar López i Marc Caralt. Hi haurà tapes i petites elaboracions per a tots els gustos: entrepans, coques, torrades, tacos, carns i mariscos amb diferents salses, opcions vegetarianes, dolços… són només algunes de les propostes que es podran degustar als establiments participants.

El regidor de Promoció Econòmica i de Comerç, Xavi Gómez, destaca la importància de campanyes de promoció local com el Tapes i Canyes:  “Tenim la sort de comptar amb un producte de proximitat de primera i amb una restauració amb una oferta variada i de qualitat. Cal seguir impulsant aquesta aliança perquè és garantia d’èxit”, diu el regidor. Gómez remarca: “El Tapes i Canyes és una mostra més del suport i l’empenta de l’Ajuntament al comerç local en un context especialment complicat per l’encariment dels preus i la crisi” i afegeix: “Seguim al costat del comerç local com ho vam estar durant la pandèmia i hem estat sempre”.

En la mateixa línia, la regidora de Promoció de la Ciutat, Paqui Capellades, assegura que el Tapes i Canyes és una de les cites destacades del calendari de Sant Vicenç dels Horts: “La gent l’espera amb moltes ganes, tasten el producte local amb unes propostes exquisides i, alhora, serveix per alleugerir el retorn de les vacances socialitzant d’una manera ben vicentina”, diu la regidora. Capellades assegura, a més, que el Tapes i Canyes projecta la restauració vicentina més enllà del municipi: “Els establiments que hi participen ens expliquen que els hi serveix per donar-se a conèixer dins i fora de Sant Vicenç dels Horts, sempre atreuen nova clientela”.

 

Participar al Tapes i Canyes té premi!

En aquesta edició es lliuraran tres premis a les millors tapes, atorgats per votació popular, d’acord amb les valoracions de la clientela. Alhora, qui dipositi la butlleta a les urnes que trobarà als establiments participants podrà endur-se un premi: entre la clientela del Tapes i Canyes, se sortejarà un àpat (esmorzar, dinar, berenar o sopar) per a dues persones en un dels 12 establiments participants.

Podeu consultar les elaboracions i els horaris de tots els establiments al llibret de l’11a edició del Tapes i Canyes.

 

Posted in Economia