Sant Vicenç dels Horts surt de la situació d’emergència per Covid-19, un any i set mesos després

  • L’evolució positiva de la pandèmia ha permès passar d’ “Emergència 1” a “Alerta” al Pla bàsic d’emergències municipals

El 17 de març de l’any 2020 es va signar el decret d’activació de l’emergència sanitària a Sant Vicenç dels Horts a causa de l’impacte de la Covid-19. Avui, un any i set mesos més tard, aquest nivell de perillositat es pot rebaixar, fet que simbolitza la bona dinàmica assolida i que es posa de manifest amb l’aixecament de la majoria de restriccions.

En els primers dies de declaració de l’estat d’alarma l’Ajuntament va crear el Comitè d’Emergència Municipal, que encara es reuneix avui en dia. Aquest òrgan, presidit per l’alcalde Miguel Comino i format per professionals de les diverses àrees del consistori i dels cossos de seguretat, acordaven prendre mesures auxiliars a les decretades pel Procicat. El comitè, a més, estava format per personal municipal que, alhora, estava connectat amb entitats, associacions, empreses… que vivien el dia a dia de l’emergència.

Es contribuïa així, des d’un primer moment, a frenar l’expansió de la pandèmia, amb mesures concretes aplicades al municipi. Si tot evoluciona de manera favorable, el següent pas serà rebaixar el nivell a “Prealerta”, i finalment es procedirà a la seva desactivació.

Les bones dades actuals permeten passar d’ “Emergència 1” a “Alerta” aquest dispositiu de seguretat i control. L’alcalde, Miguel Comino, ha destacat la feina dels serveis municipals així com de la ciutadania “en els mesos més durs que es recorden en la nostra història recent”.  I ha afegit: “Fa molts mesos que estem al peu del canó, monitoritzant l’evolució de la pandèmia a la ciutat i prenen decisions per evitar contagis”. “Suspendre les activitats a la via pública, per exemple, va ser una iniciativa dura però que s’ha demostrat molt efectiva per frenar la corba”, ha recordat, tot agraint “a totes les persones del consistori, així com les entitats i al veïnat el seu comportament exemplar durant els pitjors temps de la pandèmia”.

Malgrat la rebaixa del nivell d’alerta el Pla bàsic d’emergències municipals per malalties emergents amb potencial continua activat. Així, el Consell Assessor continuarà aplicant les mesures preventives i de suport necessàries pel control de la pandèmia que es dicti des del departament de Salut de la Generalitat.

Posted in Salut i seguretat