Els comptes municipals de 2022, a debat al Ple municipal

  • Es presentarà el pressupost, que preveu diversos projectes d’inversió, i la modificació de les ordenances fiscals
  • La sessió serà demà dijous a les 19 h a la Sala de Plens, i es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç, el web de videoactes de l’Ajuntament i Sant Vicenç TV (canal 21)

Aquest dijous viurem un dels Plens municipals més importants de l’any. És en el que es debatran els comptes municipals del 2022, on l’Equip de Govern presentarà la previsió d’ingressos i despeses i determinarà els impostos i taxes municipals que s’aplicaran a partir de l’1 de gener. La sessió serà el proper dijous, començarà a les 19 h i tornarà a ser presencial. Després de molts mesos, es permetrà l’accés del públic, que podrà intervenir sobre els punts de l’ordre del dia del ple un cop finalitzat el control al govern per part dels grups municipals de l’oposició. Es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç, pel web de videoactes de l’Ajuntament i per ACA Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT).

Pel que fa al pressupost, s’ha treballat per adequar els comptes a la realitat de les conseqüències de la pandèmia, així com seguir complint el Pacte per la Reconstrucció Social i la Reactivació Econòmica. “Elaborem un pressupost per seguir assolint els objectius del mandat: Volem una ciutat metropolitana, oberta, solidària, respectuosa, feminista, social i sostenible”, ha afirmat el regidor d’Economia i Hisenda, Xavi Gómez. Els comptes, que pugen a 36.387.020 €,  s’exposaran detalladament en el si del Ple municipal.

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Per altra banda, el Ple s’iniciarà amb la lectura de la Declaració institucional Ciutats Defensores dels Drets Humans any 2021. El text reivindica el valor d’aquest projecte, amb el que diverses persones activistes que treballen per la pau i la justícia arreu del món visiten la nostra ciutat, i afirma: “En el context de la pandèmia de la COVID-19, que ha fet créixer les vulnerabilitats socials, és més important que mai protegir les persones que ens protegeixen”. Actualment ens trobem immersos en la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada, amb diverses activitats de conscienciació i reivindicació programades.

Presa de possessió d’un nou regidor

En el darrer Ple municipal es van formalitzar les renúncies dels regidors de Junts per Sant Vicenç Fran Infante i Quim Simón, per motius laborals. En aquesta sessió plenària hi haurà la presa de possessió del sr. Agustín Cera Rodríguez. Es farà a l’inici del Ple i ja en formarà part per exercir el seu dret a intervenció i vot durant tota la sessió.

Propostes dels grups municipals

Hi ha dues mocions que els grups municipals amb representació al Ple portaran a debat. La primera la presenten el PSC Sant Vicenç en positiu, Cs i Sant Vicenç en Comú-Podem, per la “defensa del servei públic de correus”. La segona la presenta Sant Vicenç En Comú-Podem, “sobre la construcció de noves línies de molt alta tensió al territori”.

Audiència Pública, el 28 d’octubre

Les audiències públiques tornen a ser presencials des del passat mes de maig i se celebren a l’auditori del Molí dels Frares. La propera sessió serà dijous 28 d’octubre, a les 18 h, i el veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts. Podeu consultar el Reglament de Participació Ciutadana.

A banda de la ciutadania que sol·liciti intervenir, també hi podrà haver públic fins a complir l’aforament de la sala. La sessió també es podrà seguir per Ràdio Sant Vicenç i per ACA TV de Sant Vicenç.

Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

 

Posted in Ple municipal