Sant Vicenç dels Horts restringeix la circulació a diversos carrers el Dia Europeu sense cotxes

  • La iniciativa, que serà el dimecres 22 de setembre, vol fomentar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de gasos contaminants

El Dia Europeu sense cotxes se celebra el dimecres 22 de setembre i vol fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. A més, pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. A Sant Vicenç dels Horts, es restringirà la circulació de vehicles als següents vials:

  • Barri de Vila Vella: plaça de la Vila i accessos, zona per a vianants de Vila Vela (c. de Mossèn Josep Duran, c. Nou, entre pl. de Catalunya i c. de Sant Josep, c. de Barcelona, entre c. del Pas del Llop i c. d’Àngel Guimerà, i c. de la Pobla)
  • Barri de La Vinyala: c. del Mestre Pérez Moya, entre c. de Sant Josep i c. Sant Vicenç, c. de la Marinada, c. del Doctor Ferran i c. de la Vinyala
  • Barri de Can Ros: c. de Balmes

L’acció s’emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Antolín Jiménez, ha destacat la importància d’una mobilitat sostenible: “Un any més ens sumem a aquesta iniciativa que posa en valor les polítiques que fomenten un canvi en el model de mobilitat. A Sant Vicenç dels Horts estem treballant per implantar la zona d’us preferent per a vianants, a Vila Vella, i continuarem avançant per impulsar la mobilitat amb transport públic i bicicleta”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, María Peláez, ha destacat la importància de “combatre el canvi climàtic”. “El consistori va declarar l’emergència climàtica a la nostra ciutat, fet que comporta que participem en diversos projectes que promouen un ús més racional dels recursos, l’aposta per les energies renovables i la promoció de canvi d’hàbits per accions més sostenibles”, ha recordat.

Repte Baixcicletada 2021

Aquesta edició també tindrà un format diferent. La BaixCicletada es planteja com un repte que es podrà realitzar, individualment o en família, entre el 16 i el 26 de setembre.

Surt amb la bici, busca un seguit de lletres gegants que estaran repartides pels municipis, fes-te una foto i participa en el sorteig d’una bicicleta. Et convidem a fotografiar-te amb una o diverses de les lletres gegants ubicades en qualsevol dels municipis promotors que donen suport a la Baixcicletada, pujar-les a la següent plataforma de participació i així optar al sorteig d’una bicicleta. Se sortejaran quatre models diferents!

Posted in Medi ambient, Territori i mobilitat