Sant Vicenç dels Horts renovarà el servei de transport adaptat pel veïnat amb diversitat funcional

  • El Ple municipal d’avui (19 h) també debatrà refermar el compromís amb la comarca per seguir impulsant el premi Delta, de narrativa per a dones
  • A la sessió presentaran la seva renúncia els regidors Quim Simón i Fran Infante, de Junts x Sant Vicenç

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts continuarà garantint el transport adaptat, servei que es presta al veïnat amb dificultats de mobilitat o amb alguna malaltia o trastorn que afecta la seva autonomia. Al Ple municipal d’avui es debatrà la renovació del conveni que el Consistori signa anualment amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, pel qual es posa a disposició d’aquestes persones un servei d’autobusos que els acosten a serveis mèdics o centres de treball, i els tornen cap a casa. D’aquesta manera, el veïnat amb diversitat funcional pot fer vida quotidiana amb més comoditat.

Per altra banda, l’Ajuntament refermarà el seu compromís amb el premi literari Delta, que s’orienta a l’apoderament femení. El Ple debatrà subscriure el conveni amb diversos ajuntaments de la comarca per organitzar aquest certamen, que busca donar visibilitat al talent femení en el camp de la literatura.

El Ple estarà marcat per la renúncia al càrrec de dos regidors de Junts x Sant Vicenç: Quim Simón i Fran Infante. És previst que en el ple d’octubre siguin rellevats per altres dues persones de la llista municipal presentada a les eleccions de 2019.

Propostes dels grups municipals

Hi ha dues mocions que els grups municipals amb representació al Ple portaran a debat. La primera la presenten el PSC Sant Vicenç en positiu, per la “situació de les dones a l’Afganistan”. La segona la presenta Junts x Sant Vicenç, per “exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat”. Per últim, una proposta de sobre “les armes nuclears i de suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears” ha rebut el suport previ de la resta de grups municipals, fet pel qual esdevé Declaració Institucional i es llegirà a l’inici del plenari.

La sessió serà aquest vespre, començarà a les 19 h i tornarà a ser presencial, però per motius de seguretat sanitària només hi podran accedir els regidors i regidores, que hauran de mantenir les distàncies i portar mascareta. Es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç, pel web de videoactes de l’Ajuntament i per ACA Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

Audiència Pública, el 30 de setembre

Les audiències públiques tornen a ser presencials des del passat mes de maig i se celebren a l’auditori del Molí dels Frares. La propera sessió serà dijous 30 de setembre, a les 18 h, i el veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts. Podeu consultar el Reglament de Participació Ciutadana.

A banda de la ciutadania que sol·liciti intervenir, també hi podrà haver públic fins a complir l’aforament de la sala. La sessió també es podrà seguir per Ràdio Sant Vicenç i per ACA TV de Sant Vicenç.

Posted in Ple municipal