Sant Vicenç dels Horts manté la tendència a la baixa dels fets delictius

  • S’ha reunit de nou la Junta de Seguretat Local, on tots els cossos seguretat que operen el municipi han posat en valor la bona coordinació

Ahir va tenir lloc una nova Junta de Seguretat Local, una trobada presidida per l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, amb tots els cossos de seguretat que treballen al municipi. En aquestes reunions les institucions comparteixen dades, informacions i objectius a assolir per millorar la seguretat ciutadana. De nou, analitzant els fets delictius ocorreguts en els darrers mesos, es confirma la tendència a la baixa i que Sant Vicenç dels Horts és una ciutat segura. De la mateixa manera, també es va valorar molt positivament la coordinació entre cossos i la predisposició a desenvolupar plans conjunts que repercuteixin en la millora dels serveis a la ciutadania.

Concretament, els fets delictius es van reduir un 9,1% l’any 2021 (en comparació amb l’any 2019 per aïllar les dades del 2020, que no són representatives atès l’impacte de la pandèmia i el confinament). Es van produir gairebé un 33% menys de robatoris amb força i un 32% menys de robatoris amb violència i intimidació. A la vegada, es van reduir el nombre de detencions en un 19%.

Són dades molt bones que exemplifiquen l’extraordinària feina que estan realitzant els cossos de seguretat al municipi”, ha afirmat l’alcalde Miguel Comino, qui ha afegit: “Hem de seguir treballant coordinadament per traslladar el bon servei públic que es fa a la ciutadania, i avançar amb la millora de la percepció de seguretat i en la convivència i civisme als nostres carrers i places”.

El cos de proximitat és la Policia Local, qui en el darrer any ha pogut realitzar més del 50% de les seves accions de manera planificada, fet molt important per millorar el servei. D’aquests, destaquen el suport a les entrades i sortides dels centres educatius, el control del trànsit i les inspeccions a furgonetes i autocars escolars per vetllar per la seguretat. Per altra banda, en la reunió també s’ha valorat molt positivament el treball conjunt entre cossos, exemplificat amb campanyes conjuntes amb els Mossos d’Esquadra com el control dels accessos al municipi o les patrulles preventives per donar suport a comerços i empreses.

Recordem que en les Juntes de Seguretat Local hi participen la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, els Bombers de la Generalitat, el cos d’Agents Rurals i Protecció Civil. Conjuntament amb l’alcalde, es reuneixen un mínim de dos cops d’any per analitzar la situació de seguretat del municipi.

Posted in Salut i seguretat