Sant Vicenç dels Horts habilita un espai per al dol gestacional i perinatal

  • Es tracta d’una reivindicació social encapçalada per l’associació Petits Mapaad, i el consistori ha disposat un espai especial al cementiri municipal

El dol gestacional i perinatal és un terme que es refereix a totes aquelles pèrdues d’infants que tenen lloc durant l’embaràs, el part o als pocs dies després del naixement. Les famílies que pateixen aquest trasbals porten reivindicant un trencament dels tabús relacionats amb aquest fet, i una bona manera de fer-ho és visibilitzar aquests successos i habilitar espais de dol. A petició de l’associació Petits Mapaad, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts n’ha habilitat un al cementiri municipal.

En aquest espai les famílies podran fer el dol i deixar, en uns estels, les cendres dels seus petits. Es tracta d’un espai per fer ofrenes i recordar els infants Amb la creació d’aquest espai donem resposta a una demanda de les famílies de l’Associació Petits Mappad”, va explicar l’alcalde Miguel Comino durant l’acte d’inauguració. La col·laboració de l’entitat Petits Mapaad, el consistori i Àltima han permès que aquesta iniciativa esdevingui una realitat. La regidora de Salut Pública, María Peláez, també va mostrar el suport del Consistori a l’associació: “Estem al vostre costat, sobretot en el tràngol d’aquelles famílies que hagin de patir una pèrdua gestacional, perinatal i neonatal. Us donem tot el nostre suport per aconseguir que els vostres fills i filles siguin reconeguts e inscrits en els llibres de família”.

L’Ajuntament se solidaritza amb aquesta demanda social des de l’inici del mandat, i cada 15 d’octubre promou un acte commemoratiu, amb una enlairada de globus. Ara es fa un pas més per garantir el dret de totes les persones que han patit aquesta pèrdua, facilitant que puguin fer el dol pels seus éssers estimats al municipi.

Posted in Salut i seguretat