El consistori ofereix als centres educatius tallers perquè l’alumnat guanyi en autoestima i rendiment

  • Són 16 sessions amb propostes de música i expressió corporal, que es faran de febrer a juny

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha posat en marxa, un curs més, els tallers diversificats al cicle superior d’Educació Primària. Es tracta de propostes complementàries al projecte docent dels centres, que busquen treballar aspectes per afavorir el desenvolupament de l’alumnat, la seva autoestima i la millora del rendiment acadèmic. En concret, enguany la proposta d’especialitat que es porta a terme és l’expressió corporal amb música.

Els tallers es faran de febrer a principis de juny, amb un total de 16 sessions per centre i podran gaudir de l’activitat 12 infants de cada un. Durant les sessions es promourà el treball emocional a través de la música i el moviment, per donar a conèixer el propi cos per tal d’arribar a l’emoció mitjançant músiques, històries i coreografies.

La participació d’infants i joves en actuacions socioeducatives fora de l’horari lectiu facilita l’adquisició de capacitats i competències”, afirma la regidora d’Educació, Patricia Higueras, qui ha afegit: “D’aquesta manera generem condicions d’igualtat d’oportunitats en els processos escolars i en els resultats acadèmics, i es facilita la construcció de trajectòries educatives i personals d’èxit”.

En aquesta mateixa línia, al novembre de l’any passat es van iniciar els tallers de suport i acompanyament educatiu als tres instituts vicentins. Ho van fer amb sessions de rap, enregistrament d’àudio, freestyle, breakdance i grafitti; una proposta que combina la vessant artística, el moviment, la consciència social, la coeducació i la participació juvenil.

Els tallers es duen a terme en el marc de la mesura 7 del Pla de millora d’oportunitats educatives  (Tallers de suport i acompanyament educatiu) i estan finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Posted in Educació