Sant Vicenç dels Horts formarà les entitats perquè detectin violències masclistes

  • El taller està integrat al Catàleg Formatiu per a Entitats del municipi

Sant Vicenç dels Horts farà al setembre el Taller de Detecció de Violència Masclista per a entitats. Es tracta d’una formació que ensenyarà eines i indicadors per detectar violències masclistes en empreses, organitzacions i associacions, amb l’objectiu de promoure respostes col·lectives contra la violència masclista.

El taller s’impartirà els dies 22 i 29 de setembre, de 18 a 21 h, a la sala de plens de la Casa de la Vila. Per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia, i les places s’adjudicaran per ordre d’inscripció: una vegada s’omplin les places del taller del 22 de setembre, s’iniciarà la inscripció per a la sessió del dia 29. Pot apuntar-s’hi més d’una persona per associació però, per donar opció a totes les entitats, s’assignarà plaça a la primera persona de la llista de cada entitat.

La regidora de Feminisme i LGTBI, Patricia Higueras, destaca que “l’objectiu d’aquesta formació és implicar les entitats, encara més, en la detecció de violències masclistes, perquè aquestes agressions interpel·len tota la societat i necessiten una resposta col·lectiva”. Higueras afegeix que “les entitats vicentines ja tenen una implicació alta en la lluita contra la violència masclista i amb aquest taller volem anar un pas més enllà, perquè les entitats puguin identificar violències que potser ara passen desapercebudes”. De la seva banda, la regidora d’Atenció a les entitats, Paqui Capellades, considera que “les entitats connecten persones d’àmbits molt diversos i poden jugar un paper molt important per detectar violències masclistes i donar la veu d’alerta”.

La formació es troba inclosa al Catàleg Formatiu per a Entitats, a través del qual el Departament de Participació Ciutadana i Convivència ofereix un espai per l’aprenentatge en grup i promou la creació dels vincles a partir de la formació en temes d’interessos comuns per a la comunitat i el teixit associatiu.

Per a inscriure’s al taller cal omplir aquest formulari.

Posted in Igualtat