Sant Vicenç dels Horts es prepara per tornar a gaudir del Carnestoltes

  • Després d’un any d’aturada, es farà de nou la rua i les activitats festives a l’espai públic

Arriba una nova edició de la festa més esbojarrada de Sant Vicenç dels Horts: el Carnestoltes. L’any passat els actes es van haver d’adaptar a les condicions pandèmiques, i tan sols es van poder organitzar diverses exposicions. Enguany, però, el veïnat podrà participar amb normalitat als actes que organitza la Comissió de Carnestoltes i l’Ajuntament.

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, anima a tothom a participar dels actes i explica: “La ciutat torna a ser vostra: sortiu i gaudiu, amb seguretat, d’aquesta festa popular farcida de bon ambient i també de tradició”.

Els actes s’iniciaran dijous 24 de febrer a les 17.30 h a la plaça de la Vila, quan celebrarem el Dijous Gras com és de menester amb la botifarrada d’ou popular. A més es presentarà en societat la família carnavalesca, i l’alcalde farà el traspàs de poder a la reina Tomaca Giravoltes i al rei l’Hortensi Gros i el seu fill el Pebrotet.

Durant el cap de setmana hi haurà els esdeveniments més rellevants. Dissabte 26 al migdia hi haurà a la plaça de la Vila l’espectacle d’animació “Pepsi-colen”, i es farà el lliurament de la medalla de Carnestoltes a totes les persones assistents. A la nit, al Centre Catòlic, es farà una festa amb els presentadors i Dj’s de Flaixbac Carles Pérez, Andreu Presas i Marc Frigola.

L’endemà, diumenge 27, serà el dia de la gran rua de Carnestoltes. A les 11.30 h es farà el pregó a la plaça de la Vila a càrrec de la família reial. A partir de les 12 h es farà la rua, i el recorregut serà el següent: sortida del c. de Sant Miquel, recorregut pel c. de Rafael Casanova, pl. de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de Barcelona, c. de Llobregat, c. de Mn. Jacint Verdaguer i arribada a la pl. de la Vila. A l’arribada de la rua a la plaça de la Vila, hi haurà la tradicional Samfainada a càrrec de les comparses participants.

Finalment, dimecres 2 de març serà el dia trist, el dia de l’adéu a la família carnavalesca. Els Àngels Diabòlics seran els encarregats del comiat, que es farà a la plaça Narcís Lunes a partir de les 18 h. En acabar hi haurà la sardinada popular.

Cartell i programa del Carnestoltes SVH 2022

Posted in Cultura