Sant Vicenç dels Horts es compromet amb la millora de la qualitat de l’aire

  • El consistori s’ha adherit a la “Declaració de Sabadell: per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire”, que advoca perquè es promoguin més accions per vetllar per la salut pública

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts continua fent passos endavant per fer efectiva la transició energètica al municipi, i ara s’ha adherit a la “Declaració de Sabadell: per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire”. El text consensuat en una Cimera d’Alcaldes celebrada la setmana passada proposa una declaració per avançar en les accions i estratègies de resposta des del món local.

Necessitem mesures urgents i eficients, i els ajuntaments hem de tenir un paper protagonista”, ha afirmat Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts. “Amb accions com la posada en marxa de l’Oficina de Transició Energètica, la zona pacificada a Vila Vella o la implantació de nous carrils bici a la carretera de Sant Boi, contribuïm al canvi d’hàbits i a millorar l’aire que respirem”, ha afegit.

La qualitat de l’aire és la primera causa de mort derivada de condicions ambientals a tota la Unió Europea. Si bé a nivell global es compleix amb els objectius establerts a nivell europeu, vuit de cada deu ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. A Catalunya, s’han superat els nivells d’òxids de nitrogen (NOx) i de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en zones molt densament poblades, com l’aglomeració de Barcelona.

El text reclama a la Generalitat que es treballi amb una agenda política centrada en aquesta problemàtica, i que conjuntament amb les administracions locals s’impulsin accions concretes i urgents per dissenyar infraestructures més sostenibles, la pacificació de la mobilitat urbana, la millora del transport públic, l’augment dels controls de salut pública, la conscienciació de la ciutadania, etc.

Posted in Medi ambient