Sant Vicenç dels Horts dona accés gratuït a la Piscina La Blava als col·lectius vulnerables durant l’onada de calor

 • El municipi manté en alerta el pla d’emergències per l’alt risc d’incendis forestals i la prealerta per altes temperatures.

Per ajudar a combatre l’actual onada de calor, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts dona accés gratuït a la Piscina Municipal de Sant Antoni – La Blava a persones vulnerables des d’aquest divendres i fins dimarts, 17 d’agost, inclòs. Les temperatures més altes s’esperen aquest cap de setmana. A Sant Vicenç dels Horts es preveu que els termòmetres rondin els 35 graus. En aquest context, poden accedir a la Piscina La Blava de manera gratuïta les persones que visquin a Sant Vicenç dels Horts i que formin part d’algun dels següents col·lectius:

– Majors de 75 anys

– Nadons

– Embarassades

– Persones amb malalties cardiovasculars cròniques

 

La Piscina Municipal obre tots els dies de la setmana, d’11 a 20 h, i la línia SV3 del SantviBus hi té parada a la porta.

En tot moment caldrà respectar l’aforament de la instal·lació, actualment reduït a causa de les mesures contra la Covid.

 

Es manté l’alerta per l’alt risc d’incendis

Aquesta mesura s’ha pres a la reunió que el Comitè Municipal d’Emergència ha celebrat aquest divendres al matí i se suma a altres mesures implementades des de dimecres, com el tancament i senyalització de camins forestals i agrícoles. A més, la Policia Local ha visitat el veïnat de les zones forestals més allunyades del nucli urbà amb un doble objectiu: d’una banda, informar de l’alt risc d’incendi i de les mesures de prevenció que cal prendre, i d’altra banda, confirmar el cens de les persones que hi ha a cada habitatge, per poder actuar amb més eficàcia i seguretat en cas que hi hagi algun foc. La policia vicentina també s’ha coordinat amb la de Cervelló en relació a camins forestals que connecten les dues localitats.

 

Sant Vicenç dels Horts és un dels molts municipis que es troben en nivell 3 del pla Alfa per perill d’incendi forestal. Això suposa, entre altres mesures:

– suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada i ruta, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural

– suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 10 i les 20 h, excepte la recollida de fruita.

– limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals de 10 a 20 h.

– limitació de la circulació motoritzada en el medi natural, excepte residents i activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

 

Consells d’autoprotecció en onada de calor

Creu Roja del Baix Llobregat Centre ha intensificat el seguiment a persones especialment vulnerables a les altes temperatures. A més, el bon veïnatge i la cura de les persones vulnerables que tenim a prop esdevé fonamental en situacions com aquesta.

Alguns dels consells destacats per fer front a l’onada de calor són:

 • Beure aigua fresca de manera regular encara que no es tingui set, especialment la gent gran i la mainada
 • Fer àpats lleugers i prendre aliments rics en aigua
 • Durant el dia, tancar les persianes de les finestres on toca el sol. A la nit, obrir les finestres per refrescar la casa
 • Al carrer, evitar el sol directe, portar gorra o barret i vestir amb roba lleugera
 • Evitar sortir a les hores de més calor
 • Evitar les activitats físiques intenses
 • Hidratar els animals domèstics i no passejar-los a les hores de més calor

 

Consulteu aquí més consells per fer front a les altes temperatures.

 

Consells preventius d’incendis forestals

Les crides de l’administració a la prudència ciutadana són constants per tal de reduir al màxim el risc d’incendi forestal. Alguns dels consells preventius més destacats són:

 • No llençar cap burilla a terra, ni caminant ni des del vehicle, encara que sembli apagada
 • No anar al medi natural aquest cap de setmana
 • No fer ús de barbacoes en espais privats, malgrat que compleixin amb la normativa
 • Si detecteu una columna de fum, truqueu immediatament al 112

 

En cas d’incendi forestal la mesura d’autoprotecció més segura és, en general, el confinament. En cas de confinar-se cal que:

 • Tanqueu portes i finestres, és preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors.
 • Atureu els sistemes de climatització i ventilació.
 • Si viviu amb gent gran, infants o persones amb problemes respiratoris, feu un seguiment intens del seu estat de salut.

 

Consulteu aquí més consells d’autoprotecció davant incendis forestals.

 

Posted in Salut i seguretat