Sant Vicenç dels Horts commemora el primer 8 de març com a municipi feminista

  • Cultura, memòria i reivindicació en activitats per totes les edats
  • Una marxa de torxes protagonitzarà l’avantsala de la vaga de les dones

Sant Vicenç dels Horts es prepara per commemorar el primer Dia Internacional de les Dones com a municipi feminista. La Taula d’Igualtat, el pla comunitari ‘Implica’t per Sant Josep’, l’Arxiu, la Biblioteca Les Voltes i el Roc d’Oró són els motors d’un programa d’activitats pensat per reflexionar sobre la invisibilitat històrica de les dones i per ocupar l’espai públic

Una marxa de torxes enfilarà la jornada de vaga 
Les activitats pel 8 de març comencen dimarts dia 5, amb una xerrada sobre eines per l’apoderament femení, a càrrec de la psicòloga del SIAD, Maria Mateo. El vespre abans de la vaga de les dones, dious 7 de març, el grup motor de l’Implicat per Sant Josep ha convocat una marxa de torxes que sortirà del Rocio i recorrerà els carrers del barri fins arribar al Casal Cívic de Sant Josep. Ja divendres, la lectura del manifest unitari de la vaga de les dones serà l’acte central de la jornadada de mobiltizació al municipi. Serà a les 12 h a la plaça de la Vila.

Cultura, memòria i reivindicació 
Dissabte 9 de març el Roc d’Oró ha roganitzat una jornada feminista amb tallers i dinàmiques durant el dia i micro obert no mixt per la tarda a la plaça de la Vila. A la nit, oci i reivindicació feminista es donen la mà al concert amb ‘La señorita Júlia y sus exs i la DJ Marikarmen Free’, al Centre Catòlic.
A més, des del 7 de març es podrà consultar a la biblioteca les voltes l’exposició ‘Hereves de les bruixes’, impulsada per l’Arxiu Municipal i l’historiadora Jordina Pellicer. Reflexiona sobre l’imaginari de la “bruixa” en clau històrica, vicentina i feminista.

Podeu consultar el programa d’activitats per commemorar el 8 de març al PDF adjunt.

Posted in Igualtat