Sant Vicenç dels Horts ampliarà la tarifació social del transport per a majors de 60 anys

  • El Ple tractarà sobre un conveni entre Ajuntament i l’Àrea Metropolitana per fomentar l’ús del transport públic i ampliar les tarifes reduïdes
  • La sessió serà avui a les 19 h a la sala de Plens i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT i Youtube)

El Ple municipal debatrà el conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per l’ampliació del Sistema Metropolità de Tarifació Social vigent a les persones de 60 a 64 anys empadronades a Sant Vicenç dels Horts. El 13 de juny es va ampliar la tarifació social dels títols de transport a la segona corona de l’Àrea Metropolitana. Així, el veïnat ja pot fer servir la T-Rosa o el passi metropolità d’acompanyant, així com el carnet de Pensionista i el T-Acompanyant de FGC, a qualsevol dels 36 municipis que formen part de tot l’Àrea Metropolitana.

El Ple començarà a les 19 h, quan es llegirà una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de l’alliberament LGBTI. La sessió tornarà a ser presencial amb el 100% d’aforament, com ja ve sent habitual des de l’aixecament de les restriccions pandèmiques. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM),  pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV (canal 21 de la TDT). Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia.

Conveni per l’Oficina Municipal d’Escolarització

Al plenari també es tractarà sobre la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat en relació a l’Oficina Municipal d’Escolarització de Sant Vicenç dels Horts. L’objectiu és dotar de més recursos l’oficina per tal que es pugui fer una major detecció prèvia de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, com ara l’autisme, deficiències auditives o vulnerabilitat socioeconòmica, entre d’altres. L’OME vicentina funciona des del 2007, malgrat que no era una obligació disposar-ne per a l’Ajuntament, i durant tot aquest temps ha ofert serveis de suport a la matriculació als centres educatius, així com la difusió de recursos d’assessorament i informació.

Adquisició d’habitatges per a emergències

Amb la voluntat de seguir ampliant la cartera d’habitatge social, l’equip de govern vol adquirir sis habitatges per ampliar del fons social municipal que recull el Reglament municipal d’adjudicació dels habitatges per a emergències econòmiques i socials del municipi. Es farà a través d’una modificació de crèdit, que necessita el vistiplau del Ple.

Audiència Pública, el 30 de juny

Les audiències públiques tornen a ser presencials i se celebren a l’auditori del Molí dels Frares. La propera sessió serà dijous 30 de juny, a les 18 h, i el veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts. Podeu consultar el Reglament de Participació Ciutadana.

A banda de la ciutadania que sol·liciti intervenir, també hi podrà haver públic fins a complir l’aforament de la sala. La sessió també es podrà seguir per Ràdio Sant Vicenç i per Sant Vicenç TV.

Posted in Ple municipal