Nova campanya de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts per garantir la seguretat del transport escolar

  • Els agents revisen periòdicament que els vehicles compleixin la normativa i tinguin els elements de seguretat en bon estat
  • En paral·lel, s’iniciaran tallers d’educació vial pels infants de 4t i 6è, en el marc de la nova Unitat de Policia de Proximitat

Un any més la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts posa en marxa les tasques d’inspecció del transport escolar. Es tracta d’una actuació que està plenament incorporada a l’activitat quotidiana de la policia, amb la finalitat de garantir el bon estat dels autobusos que porten d’excursió l’alumnat vicentí.

La Policia Local controla que tant l’autocar com la persona que el condueix estiguin en perfectes condicions i compleixin amb la normativa de transport escolar. Per exemple, es revisa l’antiguitat del vehicle, la distribució dels menors i del professorat a l’interior de l’autocar, la presència d’extintors i farmaciola, la ITV al dia, etc. En cas de detectar alguna incidència que impedeixi la circulació o el transport de menors, cal substituir el vehicle. Si la Policia Local confirma que tot està en ordre, la patrulla repassa amb el professorat les principals mesures de seguretat que cal seguir i l’excursió arrenca.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha destacat la implicació de la Policia Local en una tasca que considera “clau per la tranquil·litat de les famílies”. I ha celebrat l’arribada de la Policia de Proximitat: “Una de les accions principals de la Policia Local és la seguretat dels infants i vetllar pel bon funcionament de les activitats educatives. La Unitat de Proximitat reforçarà encara més aquests objectius”.

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha explicat: “L’aposta ferma per aconseguir completar la plantilla de la Policia Local ha donat els seus fruits: més agents, més formats i amb vocació per donar suport i millorar l’atenció a la ciutadania”.

 

Seguretat dels infants a la via pública

Amb l’objectiu de fomentar la seguretat als carrers i places, la Policia Local també porta a terme accions de formació vial i control dels accessos als centres educatius, en el marc de les accions de la Unitat de Proximitat. Per una banda, es faran sessions d’educació viària a l’alumnat de 4t i de 6è de Primària. En aquestes jornades s’explicarà als infants les normes de circulació més rellevants i consells de seguretat. Per altra banda, també es fa diàriament el control dels accessos dels centres educatius durant les hores d’entrada i sortida, en especial a aquells que condensen al seu entorn més trànsit de vehicles o bé per proximitat a la carretera de Sant Boi, com ara: Juncadella, Sant Jordi, Immaculada, Sant Vicenç i Sant Josep, entre d’altres.

Posted in Educació, Salut i seguretat