Comença el procés participatiu per a l’elaboració del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic

  • La sessió d’obertura del PLACC serà el 26 d’octubre a les 18 h a l’Aula d’Educació Ambiental Domingo Díaz Calderón, al parc del Pi Gros
  • Les persones interessades a participar-hi s’han de pre-inscriure a la plataforma Decidim SVh

Amb l’objectiu de recollir les aportacions del veïnat i elaborar propostes per mitigar els efectes del canvi climàtic a Sant Vicenç dels Horts, l’Ajuntament ha posat en marxa un nou procés participatiu. Es tracta de la confecció del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC), que viurà la sessió d’obertura al 26 d’octubre, a les 18 h, a l’Aula d’Educació Ambiental Domingo Díaz Calderón, al parc del Pi Gros. El PLACC el realitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona per encàrrec de l’Ajuntament.

La regidora de Medi Ambient, María Peláez, ha convidat a tota la població a participar-hi: “El canvi climàtic és un dels majors desafiaments de la nostra era i requereix d’una actuació conjunta i coordinada de la nostra societat i de les administracions públiques”. I ha afegit: “Volem nodrir el pla amb les propostes de la ciutadania, per crear corresponsabilitat i que les actuacions siguin les més adequades al nostre entorn”.

Les persones interessades en participar-hi, poden fer la preinscripció a través de la plataforma de participació de l’Ajuntament. En aquest web també s’hi recull tota la informació del procés, així com les fases i les eines per fer propostes.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ja fa temps que treballa per perseguir aquests objectius. Al desembre de 2019 el consistori va aprovar la declaració d’emergència climàtica del municipi que defineix el full de ruta a seguir per fer front a la mitigació i a l’adaptació al canvi climàtic. Al febrer de 2020, l’Ajuntament es va adherir als compromisos del nou Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima. El full de ruta inclou el desenvolupament participatiu del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

 

Posted in Medi ambient, Salut i seguretat