Miguel Comino: “Les millores a l’autovia del Baix Llobregat serviran per descongestionar la rotonda de les Ovelletes, un dels accessos principals a la ciutat”

  • L’alcalde celebra l’anunci del Ministeri, que ha aprovat definitivament la connexió entre l’autovia A2 i l’autopista C-32, a l’altura de Sant Boi
  • El projecte també contempla doblar els carrils que connecten la glorieta de Sant Vicenç dels Horts amb la d’accés a l’A2

Ja s’ha aprovat definitivament el projecte per prolongar l’autovia del Baix Llobregat gràcies a la connexió de l’autovia A2 amb l’autopista C-32 a l’altura de Sant Boi, tal com ha anunciat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma). Es farà a través d’un nou vial, conegut com a B-25, i servirà per desviar, directament cap a la població veïna, part del trànsit que ara entra a Sant Vicenç dels Horts. A més, el projecte contempla millorar la mobilitat a la rotonda de les Ovelletes, on conflueixen tres vies principals amb molt de trànsit: la carretera de Sant Boi (BV-2002), la carretera de Torrelles (BV-2005) i el vial que connecta amb l’A2 per anar cap a Barcelona i altres poblacions.

La principal millora se centra en aquest últim tram, el que va des de la rotonda de les Ovelletes a la rotonda d’accés a la A2: en aquest vial s’ampliaran de dos a quatre els carrils de circulació i això permetrà esponjar el trànsit. A més, molts cotxes no hauran de passar per la rotonda de Sant Vicenç perquè, venint des de Sant Boi, hi haurà accés directe a l’A2; igualment, els vehicles que vinguin de l’autovia podran girar directament a la dreta, cap a Sant Vicenç dels Horts en direcció als barris de Vila Vella i Can Ros – El Serral.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha celebrat l’anunci del Ministeri, amb qui s’ha reunit en diverses ocasions aquest mandat per fer-li arribar les necessitats municipals: “Aquest és un projecte històric i llargament reivindicat per la comarca i per la nostra ciutat. Suposa un gran pas endavant per Sant Vicenç dels Horts, ja que descongestionarà les entrades i sortides del municipi a les hores punta, millorant de manera clara i definitiva la mobilitat”. En aquest sentit, l’alcalde ha agraït la tasca personal de la Ministra Raquel Sánchez, “perquè des del primer dia ha sabut entendre la necessitat de millorar aquesta zona, gràcies a la seva especial sensibilitat amb el Baix Llobregat”.

Obres de la Diputació a la rotonda

D’altra banda, la Diputació de Barcelona també transformarà la rotonda de les Ovelletes, gràcies a l’actuació conjunta i coordinada entre administracions. “Entre les actuacions més destacades hi ha la construcció de dos passos soterranis per a vianants i ciclistes, per connectar Can Sàbat amb el camí de la riera de Torrelles. Aquest pas es farà amb un sistema de rampes per facilitar també l’accés de ciutadania amb mobilitat reduïda. Amb aquest passadís, es podrà eliminar l’actual semàfor i, per tant, el trànsit de vehicles que ve de Torrelles serà més fluid.

Així mateix, es construirà un nou pont segregat per als vianants i els ciclistes sobre la riera de Torrelles, que connectarà amb la vorera en sentit a Santa Coloma de Cervelló i que tindrà una amplada superior a la de l’actual pont. La rotonda de les Ovelletes creixerà i es desplaçarà uns metres cap al nord, però mentre durin les obres l’actual glorieta es mantindrà en funcionament.

“Totes les actuacions de millora són una prova més de la bona entesa entre administracions. L’Ajuntament, la Diputació i el Ministeri fa molt de temps que treballem en aquest projecte que, ara sí, es convertirà en una realitat”, ha destacat l’alcalde Miguel Comino.

Les primeres obres seran les de l’ampliació de la rotonda de les Ovelletes, que es preveu que comencin a principis de l’any vinent. Posteriorment, es duran a terme les obres de l’enllaç entre l’A2 i la C32.

Posted in Territori i mobilitat