Miguel Comino: “Aquest Onze de Setembre representa el retorn a la normalitat basat en el diàleg”

  • L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts fa una crida a la “reconciliació” i a posar sobre la taula “temes cabdals com la reactivació econòmica, la reconstrucció social i el reforç dels serveis públics en àmbits tan rellevants com l’educació, la salut, la cultura, la igualtat o l’ecologia”
  • El programa de la Diada es completa amb el Festival Horts de Poesia, que tindrà lloc a les 22 h a Can Comamala

Sant Vicenç dels Horts ha commemorat aquest migdia la Diada Nacional de Catalunya, amb un acte institucional a la plaça de la Vila. Enguany han pogut assistir entitats i veïns i veïnes, després de les restriccions pandèmiques amb què es va celebrar l’any passat. L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha celebrat tornar a organitzar la Diada amb la presència de públic: “És un símptoma de recuperació, mica en mica anem guanyant quotes de normalitat, tot i que el camí és llarg i hem de continuar alertes per guanyar la batalla a la Covid-19”. El batlle també ha tingut un record per totes les persones que ens han deixat durant l’època pandèmica. Pel que fa a la situació política, l’alcalde ha volgut expressar la necessitat d’enteniment entre totes les formacions pel progrés de Catalunya i el benestar de totes les persones. “La Diada d’avui també ha de servir com un punt d’inflexió important per al futur de Catalunya: no només en termes de salut, sinó també per la nova etapa política. Aquest Onze de Setembre representa el retorn a la normalitat basat en el diàleg”.

En aquest sentit, Comino ha expressat que s’ha de deixar enrere l’etapa de “crispació” i que “l’únic camí possible per aconseguir-ho és el diàleg, que ens portarà a la reconciliació i a caminar, de nou, juntes i junts cap a una societat millor”. El batlle ha advocat per “posar sobre la taula temes cabdals com la reactivació econòmica, la reconstrucció social i el reforç dels serveis públics en àmbits tan rellevants com l’educació, la salut, la cultura, la igualtat o l’ecologia, per exemple”.

L’esdeveniment s’ha iniciat amb la hissada de la Senyera, que ha estat lliurada a l’alcalde per part de Juan Pastor, president de la Societat Cultural La Vicentina de Sant Vicenç dels Horts, entitat que enguany celebra els 150 anys. Tot seguit el batlle l’ha entregada al nou Inspector de la Policia Local, José Antonio Lorenzo, qui ha estat l’encarregat d’hissar-la. Durant el procés s’ha entonat el Cant de la Senyera, a càrrec de l’Orfeó Vicentí i Som Cor del Centre Catòlic, i la Coral El Llessamí de la Societat Cultural La Vicentina.

L’acte ha acabat amb l’Himne dels Segadors, interpretat per les entitats corals. A més de les entitats esmentades, també han participat en l’acte els gegants Vicenç i Coloma, de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts, i el Mamut, de la Colla de Diables Àngels Diabòlics. Pel que fa a la representació política, han participat tots els regidors i regidores de l’Ajuntament excepte els i les representants de Ciutadans. En acabar, el públic assistent ha pogut gaudir del concert de sardanes a càrrec de l’Agrupació Sardanista de Sant Vicenç dels Horts (ASSVI) i la Cobla Mediterrània.

Horts de Poesia

Els actes de la Diada a Sant Vicenç dels Horts finalitzaran aquesta nit, quan tindrà lloc Horts de poesia, 9a edició del Festival Internacional de Poesia de Sant Vicenç dels Horts (22 h), al pati de Can Comamala. Hi participaran els poetes José Antonio Jiménez i Armand Virallonga i les poetes Empar Sáez i Laia Noguera. L’edició es clourà amb una actuació poèticomusical, amb poemes d’Empar Saez, acompanyats per música barroca interpretada per Noemí Martínez a la tiorba i Mercè López a les flautes de bec. Teniu més detalls aquí.

Posted in Cultura