L’alcalde, Miguel Comino, activa la fase d’alerta del pla d’emergències d’incendis forestals

 • Estem en situació de perill molt alt i s’han d’extremar les precaucions, especialment a les zones boscoses
 • L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts recomana que no es facin activitats al bosc
 • Davant qualsevol emergència, cal avisar al 112

 

Sant Vicenç dels Horts i els municipis del seu entorn es troben en situació de perill molt alt d’incendis forestals, una situació que s’estendria durant el dia d’avui i de demà. Per aquest motiu, l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha declarat aquesta mitjanit la fase d’alerta del Pla d’Actuació Municipal, amb la conseqüent activació de les tasques preventives i la coordinació d’equips d’emergència. Així, aquest matí l’alcalde ha presidit a la Sala de Plens el Comitè Municipal d’Emergència, amb presència de Policia Local, Protecció Civil, i personal tècnic i regidors i regidores de diferents departaments municipals.

L’equip ha fet seguiment de les tasques de prevenció i s’ha decidit reforçar la senyalèctica amb consells de prevenció, a les entrades de zones boscoses així com a determinades rutes de muntanya. També s’han previst centres d’acollida, en cas que sigui necessari evacuar a part de la població. Comino ha insistit en “la importància d’extremar les precaucions, especialment en les zones amb massa forestal i en les urbanitzacions properes”. I ha afegit: “Tota prevenció és poca per salvar vides i protegir l’entorn natural”.

La tarda del 20 de juliol es van declarar dos incendis a Sant Vicenç dels Horts, amb molt poc temps de diferència. Gràcies als serveis municipals i d’emergències, els incendis es van poder controlar en poques hores i es va minimitzar l’impacte del foc. Davant qualsevol indici d’incendi, és fonamental avisar al 112 per activar el dispositiu d’emergència

Evitar activitats als boscos

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts recomana que no es facin activitats a les zones boscoses els dies de risc molt alt. D’altra banda, en cas d’un incendi proper es recorda a la ciutadania que cal tancar portes i finestres si hi ha fum, i estar atents a les indicacions de la Policia.

Protecció Civil de Catalunya recorda a la ciutadania que cal tenir algunes precaucions. Consulteu aquí tots els consells. Alguns dels més destacats són:

 • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
 • Si vas al medi natural amb vehicle particular, aparca bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars.
 • No llanceu coets, petards, focs d’artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
 • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d’obra i amb mataguspires.
 • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l’abocador o triturar-los, i en faran compost.
 • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
 • Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
 • Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d’aigua.

 

Posted in Medi ambient