L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts posa en marxa el préstec de pilotes d’escuma per evitar sorolls a l’espai públic

  • La prova pilot es fa a la plaça de Miquel Julià, on les agents cíviques en cediran per evitar que se’n facin servir de plàstic o de cuir

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha posat en marxa una campanya de sensibilització per evitar que infants i joves que juguin a pilota al carrer causin molèsties al veïnat i comerços. Es tracta d’intercanviar les pilotes de material dur i de cuir, per unes altres més toves, com ara foam o escuma, que serveixen igualment per jugar però redueixen el soroll produït per l’impacte i evita que aquestes s’enlairin gaire. D’aquesta manera es busca un equilibri entre el benestar del veïnat i el dret dels infants i a joves a poder jugar a l’espai públic.

La campanya forma part de les accions del Pla de Convivència de Can Ros i el Serral”, ha explicat Paqui Capellades, regidora de Participació Ciutadana i Convivència, qui ha afegit: “Comencem a la plaça de Miquel Julià, on conjuntament amb el veïnat hem detectat aquesta problemàtica i creiem que serà una mesura molt positiva”.

El servei de préstec de pilotes toves el duran a terme les agents cíviques que estaran presents en aquest espai de joc de dilluns a divendres de 17 a 19.45 h. Durant els mesos d’estiu l’horari serà modificat segons l’afluència dels infants a la plaça. Per al bon funcionament de l’intercanvi caldrà seguir les indicacions de les agents cíviques i per recuperar la pilota entregada en dipòsit caldrà retornar la pilota facilitada en préstec.

Posted in Convivència i civisme