L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts dona accés gratuït a la Piscina Municipal La Blava pels col·lectius vulnerables mentre duri l’onada de calor

  • També s’habiliten les recepcions dels edificis municipals com a refugis climàtics i es tanquen els accessos a les zones forestals, entre d’altres mesures
  • Protecció Civil demana màxima precaució davant l’alerta per onada de calor i el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi

Sant Vicenç dels Horts és un dels 275 municipis catalans on s’ha activat el Pla Alfa 3 per alt risc d’incendi forestal i previsions de temperatures màximes extremes, el que suposa restriccions en l’entorn natural i en activitats de lleure des d’avui divendres 15. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya avui serà el dia de més calor i s’arribarà a temperatures que podran superar els 32 graus. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts demana precaució a la ciutadania.

Aquestes són les mesures més destacades, vigents des del dia d’avui i fins a nou avís:

  • Accés gratuït a la Piscina Municipal La Blava per a col·lectius vulnerables. Es recorda a la ciutadania que els col·lectius vulnerables poden accedir a la Piscina Municipal de Sant Antoni La Blava de forma gratuïta durant les hores de servei de l’equipament. Aquests grups són: persones més grans de 65 anys, embarassades, nadons i persones amb malalties cardiovasculars. Com a novetat enguany s’ha reduït l’edat mínima de les persones grans que poden utilitzar aquest servei, passant de 75 a 65 anys.
  • Les dependències municipals són refugi climàtic. S’han habilitat les recepcions de les dependències municipals com a refugi climàtic. Les zones amb arbres del parc del Pi Gros també són espais on es pot accedir per refugiar-se de la calor. En aquest cas, es demana màxima precaució per fer un ús cívic i responsable de l’espai, atès que es tracta d’un parc metropolità amb molta vegetació. Queda prohibit, això sí, l’ús de la zona de les barbacoes.
  • Es tanquen els accessos a les zones forestals. L’activació del Pla Alfa implica la creació d’un dispositiu de vigilància a les zones verdes urbanes i zones forestals i el tancament dels següents accessos al bosc: camí de la Font del Llargarut, camí del Remei, avinguda de Mas Picó amb carrer de Mallorca, Contraselva, carrer de la Ginesta… Com a excepció, en aquells camins que siguin d’accés a habitatges es permetrà el pas de les persones residents. Al mateix temps es tancaran les barbacoes del parc del Pi Gros.
  • Es limita l’activitat al parc agrari. Amb caràcter general, se suspèn l’activitat de 12 a 18 h i l’ús d’eines elèctriques (bufadors, radials, etc.) a menys de 500 m de massa forestal i a menys de 50 m de terrenys agrícoles.

 

Recomanacions davant l’onada de calor

  • Evitar sortir al carrer en les hores de màxima calor, entre els 10 i les 18 h. Si no és possible, cal utilitzar crema solar, mantenir-se hidratats, portar roba transpirable i realitzar pauses periòdiques, sobretot les persones que duguin a terme la seva jornada laboral a l’aire lliure. En aquest enllaç podeu trobar algunes recomanacions en cas de símptomes per cop de calor.
  • Informar a les persones convivents de les consignes i accions preventives davant l’onada de calor, en especial a persones vulnerables del vostre entorn. Alhora es recomana visitar, en mesura del possible, persones grans que visquin soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaç.

Posted in Medi ambient, Salut i seguretat