L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts demana que s’extremi la precaució amb les mascotes durant l’estiu

  • Els gossos i gats són molt sensibles a les temperatures altes i s’ha d’evitar posar-los en risc

Ens trobem en el període de l’any que més calor fa i, a més de protegir-nos nosaltres, també cal vetllar pel benestar dels nostres animals de companyia. La tinença responsable de mascotes implica que s’han de prendre les mesures necessàries per no posar-los en risc i tenir coneixement de les atencions que requereixen. Tant els gossos com els gats i altres mascotes són molt sensibles a les temperatures altes, i cal tenir especial cura de les seves necessitats en aquest període de l’any.

La 1a tinenta d’alcaldia i responsable del Programa de Defensa i Drets dels animals, , Mireia Vergés, ha demanat precaució als veïns i veïnes: “Cal que totes les persones coneguin les necessitats de les seves mascotes per atendre-les com és necessari; en el nostre dia a dia potser no ens adonem de situacions que poden ser perilloses pels animals, com ara les altes temperatures de l’asfalt o el tipus de morrió que duen”.

En aquesta línia, l’Ajuntament recorda alguns consells preventius:

  • Vigila la temperatura de voreres i calçades; pot arribar a produir cremades a les potes del teu gos o gat.
  • Mai deixis al teu gos o gat al cotxe exposat al sol; durant els viatges fes parades per refrescar-los i hidratar-los.
  • És molt important que l’animal tingui sempre accés a aigua fresca i neta i si pot ser a una zona amb ombra.
  • Pel que fa als gossos, és millor no fer exercici en les hores de més radiació solar: s’han de deixar les passejades per l’alba o capvespre. Si li agrada nedar pot ser una bona idea fer-ho a les platges, però cal comprovar la normativa de cada municipi.
  • Els gossos han de portar un morrió adequat durant aquesta època, ja que n’hi ha alguns que poden impedir a l’animal exhalar amb normalitat. Cal tenir en compte que aquest és un dels mecanismes que tenen els gossos per regular la seva temperatura corporal.
  • En cas que sigui possible, instal·la un ventilador o sistema de climatització on es trobi l’animal a la llar.
  • Hi ha algunes races de gossos com el bulldog, el carlí o el bòxer que tenen especial sensibilitat al calor pel seu tipus de morro i per com respiren. S’han d’extremar les precaucions en aquests casos.

Consells de protecció de les mascotes durant l’estiu

Mapa dels correcans de Sant Vicenç dels Horts

Posted in Convivència i civisme